Bestemors Blomkål og Skinke grateng Al’a Gladkokken (og litt meg )

Middagen i dag blir jo noe jeg har laget før men igjen , det var tomt i fryseren gitt! Så da må vi til og lage 3 nye porsjoner..
Jeg fryser det i sølvfolieformer fra Europris . Og skinke og bacon hadde jeg i råvare fryseren 🙂

1 boks picnic skinke (jeg brukte småpølser og bacon)
1 stk blomkål
4 sjallotløk
1,5 dl makaroni
3 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
2 egg
3 ts dijon sennep
2 ts malt muskat
1 ts cayennepepper
100 gr ost
griljermel
salt og pepper

 

Finn frem 2 kjeler og en stekepanne. Kok opp vann med litt salt og litt olje, tilsett makaroni. Kok til de er ferdige men med litt tyggemotstand.
Skjær skinken opp i biter og stek i litt olje til bitene får stekeskorpe. Jeg stekte baconet, lot det dryppe av seg på tørkepapir.
Del blomkålen opp i små bukketer og gi et lite oppkok i lettsaltet vann. Finhakket sjallotløk og stek den sammen med de hakkete småpølsene.
Lag den hvite sausen , når den har kokt noen minutter tilsett krydderene og sennepen. Smak til .Ha halvparten av osten oppi og la den smelte.
Skill eggene og ha eggeplommene oppi sausen rør godt . Stivpisk eggehvitene og vend inn i sausen tilslutt, da får du en fin og luftig grateng.
Finn frem en stor bolle, bland blomkålen,makaronien, løk,bacon og pølse . Hell den hvite sausen over og bland forsiktig . Ha så oppi en stor form eller 3 små ble det i mitt tilfelle.
(2 går rett i fryseren)Ha resten av osten over og litt griljermel.Stekes på 220 grader varmluft i ca 20 minutter. La kjøle seg noen minutter før servering . Kan serveres med litt salat og kansje litt godt brød hvis nødvendig

Wohoo

Ja da har jeg jammen kommet meg over på Blogg.no.. Tusen takk til alle som har fulgt meg på miniblogg og ikke minst lest oppskriftene mine 🙂
Setter veldig stor pris på det, håper også jeg har klart å inspirere til noen koselige middager . Det er iallefall meningen. Å vise at det går an å lage mat fra bunnen av , (ganske billig) Hvis man passer på tilbud, har 2 frysere, kan tilbringe noen timer på kjøkkenet med å lage store porsjoner for så å fryse i porsjons størrelser . Og ingenting av det jeg lager er vanskelig, det er helt vanlig mat ..

Så håper dere fortsetter å følge meg og å la dere inspirere…
Nå kan dere jo tilogmed kommentere …

Ha en kjempefin kveld alle sammen

Fiskeboller

Ganske så vanlig kjedelig middag i dag altså. Fiskeboller i hvit saus med poteter og revne gulrøtter 
 

https://miniblogg.no/lindasmat/119492/dagens.html

Ellers i dag har dagen gått til med å være med dattera litt rundt og farta. Gubbers tok Vincent alene på tur i dag . Når jeg kom hjem lå han og venta på meg .-)
 

Verdens søteste voff…

Ellers ikke så masse som har skjedd altså. Og det er jo på en måte helt greit ! 🙂

Håper dere alle har det så bra dere kan ha det ! 
Ta godt vare på hverandre og dere selv .. Nyt dagene …. 

 

Karbonader,sellerirotmos og mystekt løk

Varm dag i dag og gitt… så da blir det Karbonadekaker fra fryseren ,sellrirotmos og mykstekt løk..  Valgfritt om man ville ha rabarbrachutney eller tyttebær syltetøy.
 

Oppskrift på Karbonader : https://miniblogg.no/lindasmat/123832/hjemmelagde-karbonader-og-soetpotet-og-squash-i-spicy-tomatsaus.html

Sellerirotmos er jo ikke noe humbug, men smaker innmari godt.. Mykstekt løk er også super easy …
Rabarbra Chutney

½ kg rabarbra
1 løk
1 fedd hvitløk
1 stor rød paprika
20 gr frisk ingefær
2 dl brunt sukker
1  ts salt
½ dl eplecideredikk

Rens og skjær opp rabarbraen i biter på 1-2 cm
Hakk løken og finhakk hvitløken. Rens og rasp ingefæren. Rens og finhakk paprikaen.
Bland alt i en kjele og kok opp . La småkoke ca en halv time eller til passe tykk.

Ellers blir ukesmenyen 

Tirsdag: Fiskeboller i hvit saus med raspa gulrøtter i en en lake av sitron og appelsinjuice

Onsdag. Skinke og makaroni form 

Torsdag: Hjemmelaget tomatsuppe med makaronier

Fredag: Taco med salsa og guacamole

Lørdag Calzone pizza

Søndag: Kylling med honning og hvitløk i slow cookeren:-)

Ganske vanlig hverdagslig mat altså…
Blir dessverre ikke de store gastronomiske utfordringer og smaker her..er vel ganske traust i matveien tror jeg ,..

Men men .. Håper jeg kan inspirere noen .
Uansett ta godt vare på hverandre og deg selv i varmen …Drikk masse !! 🙂

 

Beer Stew

Søndag i dag , og ferien begynner for mange. Brodern og Svigerinne skal reise på ferie til fredagen , så da fant jeg ut at det passa veldig bra og ta en avskjeds middag med dem før de drar,, Så da ble det en stor kjele med Beer Stew https://miniblogg.no/lindasmat/119545/beer-stew.html
Bar med jerngryta over gata så da skal vi kose oss 🙂
 

Og når vi var ferdige med å spise så ble det jammen imeg nok igjen til å putte en porsjon i fryseren i tilegg 🙂
 

Ellers har det vært godt og varmt i dag. Gikk en ganske kort tur, bare 3 km. Beina er  nemlig litt vonde etter i går ,men ,men .. Det går seg nok til 🙂 Så nå er det opp med bena og slappe av og nyte søndags kvelden 🙂
Ny uke i morgen og mange nye muligheter..

Benytt dere av hver dag 🙂

 

Hjort ytrefilet med bakt potet

Biff i dag siden det er lørdag. Var så heldig å få snappa tak i en hjort ytrefilet fra den lokale Kiwi butikken, de hadde fått en et parti av det som de kjørte på tilbud. Er oppdrettshjort, men kjøttet ser iallefall helt nydelig ut .. 
 

Gleder meg,,,
Velger  servere den med bakt potet med Rømmedressing (rømme,finahakket løk og garlic pepper krydder) Mykstekt løk og sukkererter, gulrøtter stekt i panna med smør og litt sukker…
 

Blir nok ganske bra , håper jeg..

Ellers så ble det en lang tur i dag, Planla egentlig bare en kort en pga varmen og vonde knær. Men så fant vi ut at nettopp pga varmen så fikk vi gå langs elven hjem igjen,, Og da vi først var ute og labba ,fant vi ut a tvi skulle gå til sandstanda så  Vincent fikk bade og kose seg.. Joda , så det ble 6,3 km tilsammen. Beina er vonde men, turen var nydelig og da går det liksom litt opp i opp 🙂 Sitte litt på rumpa resten av dagen da .-)
Legger ved noen bilder..
 

Så når vi endelig kom hjem fikk vi koselig besøk av datter og svigersønn på hver sin elektriske sparkesykkel…Helt fantastisk… det ser supergøy ut… Men jeg er livredd for å prøve,, Med knær som går i alle retninger kan jeg liksom ikke helt se for meg at det går bra ! hehehe….

da de dro, tok jeg bikkja med i dusjen , med shamponering og full pakke, så nå ligger han rett ut i senga og ser meget fornøyd ut..

Håper dere alle har en fin lørdag.. Ta vare på hverandre .. Gi hverandre en klem ..

Nyt livet ! 🙂  Man lever bare en gang (tror jeg)

Taco med hjemmelaget salsa og guacamole

I dag er det jammen fredag igjen da. dagen starta klokka 0730. Da var det opp pga smerter i beina. Var på butikken kvart over 8 liksom hehe.. Kaffe hos bruttern etter det. så ble det stekt ris til lunch og 4 km gåtur med gubbers og bikkj. Plukke opp dattera etter det (hun var ute og jogga) dro hjem til henne og spiste en nydelig baguett med roastbeef. Yummy.. Så hjem,tørke støv,støvsuge og vaske gulver..
Middag i dag blir jo taco da, ikke så spennde men ganske godt med hjemmelaget salsa og guacamole..

https://miniblogg.no/lindasmat/119102/hjemmelaget-salsa.html
https://miniblogg.no/lindasmat/119639/fredag.html

Sånn ellers vil jeg ønske dere alle en riktig god helg. Ta godt vare på hverandre og kos dere litt i varmen, ta et glass vin da vel !   🙂

GOD HELG!!! 

Kylling i paprika saus

Torsdag alt, gud å tida flyr.. Varmt og godt, fikk klipt gresset på morran med den fantastiske Flymoen:-) Og tatt kantklipperen,så nå ser det sånn nesten greit ut iallefall… Tur med Bikkj og Gubbers i dag , ble ikke så lang ca 3 km ..hadde med vann så vi fikk vanna både bikkja og oss…Rett hjem og han bada i dammen. Han digger den altså. Ellers var det en liten hyggetur på butikken for å fange flere tilbud.. Kiwi Vikersund er helt fantastiske.. Så i dag ble det okse ytrefilet, marinert med black garlic.. Rett i frysen. Skal bli helt nydelig etterhevert.. Men dagens middag er da altså Kylling i paprika saus (tatt opp fra fryseren) https://miniblogg.no/lindasmat/122003/for-en-fin-dag.html oppskrift.. Servert med ris og brokkolini surra sammen med litt rødløk i panna.

Legger ved noen bilder av dammen og hagen …
 

Kos dere i sommervarmen, ta vare på hverandre, nyt en is med god samvittighet,,

 

Pulled pork og Mac&Cheese

I dag går turen til IKEA og Sandvika senteret.. Wohoo.. masse gåing , men så “back to normal ” som det egentlig kan blir for min del. Dattera trenger ny kontorstol så da turer vi innover. 1 år siden sist vi var der. Gleder meg til å bare gå rundt og kikke. 
Så innmari bra at jeg lagde dagens middag i går hehe.. 
Om sommeren i Norge er det veldig vanskelig å få tak i skinkestek som jeg normalt bruker til Pulled pork .. For alle skinkene blir nemlig skjært opp til flintsteker ,,,
Synes det er litt dårlig gjort altså .. Men men da ble det svinenakke istede.

Så da fant jeg en oppskrift fra Gladkokken i den nyeste kokeboka hans,eneste jeg gjorde annerledes var at jeg putta den i slow cooker og ikke i ovn..
 

Pulled Pork al’a Gladkokken 

6 porsjoner
1 hel svinenakke, 2-3 kg
3 dl appelsinjuice
1 dl soyasaus
1 dl eplesidereddik
1 dl brunt sukker

Krydderblanding
3 ss røkt paprika
2 ss cayennepepper
2 ss salt
2 ss sukker
1 ss spisskummin

Steg 1 

Start med å legge svinenakken på et skjærebrett, eller på aluminiumsfolie. Bland sammen krydderene i en bolle . Gni så kjøttet godt inn med krydderblandingen, så det blir jevnt fordelt overalt.

Steg 2

Bland appelsinjuice,soya ,eplesidereddik og brunt sukker i en ildfast form. Legg det ferdig krydra kjøttet i formen og plasser på grillen på indirekte varme eller i ovnen. Det skal stå i ca 12 timer ved 100 grader. Dette er low and slow matlaging. Snu kjøttet noen ganger under grill/steketiden.

Steg 3

Ta formen ut av grillen/ovnen og riv kjøttet i filler med to gafler. vend inn den gode kraften fra formen i kjøttet. Dette gjør kjøttet ekstremt saftig.

                                     Tips
Pulled Pork passer ypperlig til BBQ buffet, taco, burgere eller i en sandwich.
Hvis det blir noe kjøtt tilovers, putt det i egnet beholder og rett i fryseren.. 

Personlig synes jeg denne versjonen av pulled pork smakte veldig “taco” til alles store glede untatt meg hehe.. Det komer nok av spisskummin. Men det var godt for det..Men nå er jo ikke jeg så innmari glad i taco ..

Ellers så blir det vel litt minihusbygging etter middag i dag…Så legger ved bilder av så langt jeg har kommet hittil. 
 

Masse igjen ,men begynner å ligne noe 🙂
Ta veldig godt vare på hverandre .-)

 

Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker

Litt grå dag i dag . men lot ikke det stoppe meg når jeg våkna halv syv i dag,, Grådig gæli tidlig å våkne men sånn er det vel å bli gammel da.. Husker jeg flira når jeg gikk med aviser som 15 åring og de gamle sto og venta på meg ved porten . Og sa at jeg var litt etter skjema klokka halv sju om morran. Der sto de med kaffekoppen og ferdig påkledd og smilende,, Og nå er jeg akkurat sånn selv.. De virket så gamle da,, er jeg virkelig like gammel? hmm .. Masse tanker en overskyet dag..Men men . Har fått satt igang slow cookeren med Pulled pork https://miniblogg.no/lindasmat/117901/min-vri-paa-pulled-pork.html til i morgen og fått bakt litt frokost muffins til gubbers.. Og middagen i dag blir ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker..

https://miniblogg.no/lindasmat/119544/ovnsbakt-oerret-med-hvitloeksgroennsaker.html
Og rørte jordebær med sukker og litt fløte til dessert .)

Men her er iallefall en oppskrift på nydelige Grove matmuffins . Pakker de inn en og en i sølvfolie og putter i fryseren og tiner i micro’n.
 

Ingredienser
 

0,5 dl oliven olje
4 egg
3 dl kesam
3 dl hvetemel
2 dl sammalt grovt hvetemel
0,5 dl havregryn
2 ts bakepulver
salt 
150 gr kokt skinke
150 gr revet ost
3 vårløk
1 rød paprika
2 ss hakkende urter
4 ss valgfrie frø (feks solsikkefrø)

Visp sammen olje,egg og kesam. Rør inn hvetemel,sammalt mel,havregryn,bakepulver og salt.
Skjær skinken i fine små biter. Finsnitt vårløken og paprikaen. Rør skinke,ost,vårløk,paprika og urter sammen med “muffinsrøren”
sett muffinsformene på et brett og fordel røren i formene. Dryss over frø og stek muffinsene midt i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter. 

Sånn ellers så blei det jo den vanlige gåturen ..Bikkja er hoppende glad hver dag klokka begynner å nærme seg 12…Ble 5 km i dag.. Ellers har det vært stille og rolig . Litt sånn slapp av dag.. Veeldig behagelig innimellom det og altså .
Så  nå er det snart opp og bygge litt på det nye minihuset mitt.. Bilder kommer i morra 🙂 

Kos dere alle sammen i dag og nyt de varme kveldene og lyset…lag minner….

No matter how you feel, GET up , DRESS up, SHOW up and never GIVE up..