Stroganoff

Stroganoff Al’a Gladkokken

Lager opp en stor porsjon av denne og putter i fryseren i porsjons aluminiums former:)
Håper dere prøver denne varianten en gang , den er nemlig Vannvittig GOD.–🙂🙂

 

  • 1 kg høyrygg av okse
  • 200 gram bacon
  • 2 stk løk
  • 4 stk sjallotløk
  • 20 stk champignon
  • 2 dl seterrømme
  • 2 dl kremfløte
  • 6 dl kalvekraft
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss sukker
  • 2 ss røkt paprika
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 ss worcestersauce
  • 1 ss sitronsaft
  • smør til steking
  • salt og pepper

Start med å finne frem en stekepanne og en stor kjele.Varm opp pannen og stek baconet til det blir
gyllent og sprøtt. Når baconet steker, skjærer jeg opp kjøttet i litt tykke strimler .
Krydre kjøttet med salt og pepper og stek på høy varme i baconfettet når baconet er ferdig.
Stek litt og litt kjøtt, så det blir stekt og ikke kokt. Legg det ferdige stekte kjøttet i en bolle.
Når du har stekt ferdig alt kjøttet legger jeg det tilbake i panna og tilsetter tomatpure,
paprikakrydder og sukker.  Steker det i 3-4 minutter ,tilsett så kalvekraft og la det koke opp.
Skru så ned varmen så det bare putrer.
Hvor lenge dette må stå avhenger av mørheten i kjøttet.
Med høyrygg står det 2 timer.
Smelt smør i kjelen , ha oppi finhakket løk, sjallotløk og finhakket bacon .

Stek dette på medium varme til all løken er blitt helt myk.
Tilsett deretter fløte,rømme.dijon og worcester.
Rør rundt og la småputre i 15 min . Nå kan du skru av varmen til kjøttet er ferdig trukket.
Magien skjer nemlig når du blander kjøttet og sausen med løkblanding sausen .
Hell kjøttsausen (med kjøtt) i kjelen og rør godt rundt. Tilsett litt smør i panna og stek champignonen
delt i skiver i panna til den får litt farge. Ha deretter soppen oppi gryta.
Hold gryta varm frem til servering og smak til med sitronsaft,salt og pepper.
Serveres sammen med ris eller potetmos. Dette er ordentelig kosemat og nåtr du lager dette riktig
blir det en fantastisk rett ! Lykket til.

Opphavet til denne retten kan diskuteres, men de fleste mener retten ble skapt av en kokk som vant en matlagings konkurranse
i St.Petersburg med denne retten. Retten er oppkalt etter overnevntes arbeidsgiver Grev Alexander Sergejevitj Stroganov.

Og jeg må virkelig få sagt at det her er den beste Stroganoffen jeg noensinne har smakt.. Angrer ikke et sekund på at jeg lagde den her.
Dette blir en ny favoritt her i huset 🙂
Så med dette så skjenker jeg meg et glass rødvin og setter bena opp og nyter kvelden 🙂 Kos dere alle sammen og ha en kjempefin
lørdags kveld 🙂 !! Så prates vi  imorgen tidlig .)

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg