Stekt Blomkål

I dag sto egentlig sprengte pølser og rotemos på menyen . Men var på det lokale gårdsutsalget oppi gata her.
Og fant de lekreste blomkål hodene . Og noen fantastiske store løk.
Så da blir det stekt blomkål.

Første gangen jeg smakte dette var hos min Svigermor. Hun sa det var noe de lagde under krigen når de ikke hadde kjøtt.
Men tror nok den har blitt litt modifisert i løpet av åra .-)
Godt er det uansett , og jeg husker jeg tenkte  “jøss hvordan kjøtt er det her ”
Det smaker nemlig som en nydelig gryterett..
Det tar hele dagen og lage det (hvis du skal lage litt mengder for å fryse )
Og det er absolutt ikke å anbefale med vonde fingre, men det er så verdt det når man setter seg ned og spiser 🙂

Så versågod her er oppskriften :

3-4 store blomkål hoder
2-3 store løk
Geitost
Melk
Fløte
salt og pepper
Sukker kulør.

Rens blomkålhodene og lag bittesmå biter av den .. Finhakk løken .


Finn frem en litt stor jerngryte. Smelt en dæsj smør i gryta, hell oppi finkuttet blomkål og litt løk .
Bittelitt av gangen . På den mengden blomkål jeg brukte i dag , ble det 6 omganger i jerngryta.

La det få litt farge, (gyllent,lysebrunt) Hell over i en bolle og begynn med en porsjon til .
fortsett sånn til alt er ferdig .
Hell alt sammen tilbake i jerngryta , bland alt sammen sammen . Hell på melk så det nesten dekker.
La stå og putre ca 15 min. Hell på fløte så det kommer så vidt over kanten .
Ha oppi geitost ,begynte med 13 skiver her.
Ha oppi sukker kulør salt og pepper til det smaker godt og ser bra ut ..
la stå og kose seg litt ..

Server med kokte poteter med et lite persilledryss og litt tyttebær syltetøy 🙂
Enjoy.

Som sagt tar fryktelig lang tid men er såå verdt det !!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg