I dag blir det Sprengte kjøttpølser med Rotmos, brun saus og tyttebær 🙂
Ikke så veldig spennende men innmari godt .
Her er hvordan jeg lager rotmos
Kålrot
Poteter
Sellerirot
Gulrot
Fløte
Smør
salt og pepper,muskat
Finhakk alle grønnsakene i ca like store biter.
Putt de i en kjele og la de koke til de er møre.
Hell av vannet, finn frem en stavmikser eller en moser .
Ha smør og litt fløte oppi samt muskat, salt og pepper. Mos til den blir silkemyk. Juster med fløte eventuellt mer smør.
Pølsene putter du i en ildfast form. Setter ovnen på 200 grader, putt inn pølsene og la de stå til de sprekker,
Brun saus
1 ss smør
1 ss hvetemel
3 dl kjøttkraft
worcestersauce
salt
pepper
ingefær
muskat
Smelt smøret i en kjele. La det bli brunt. Rør inn melet, spe med kjøttkraften mens du rører kraftig . smak til med krydder og worcester saus.
Tyttebær er rørte med sukker som jeg har i fryseren fra i høst.
Håper dere har en superfin Onsag og at dere koser dere så best dere kan i hverdagen ..
Nå er det slappe av litt og legge bena høyt, så prates vi i morra tidlig vi 🙂
Sprengte pølser?? 😳 vet ikke hva jeg skal si jeg 😂😂😂
😂😂 hihihi vet at det høres helt forferdelig ut altså..men det er jo det som skjer.. har du noe annet navn jeg kan kalle det ?