Søndagsmiddag

I dag blir det god gammeldags hjemmelaget kjøttsuppe ..
klarte ikke å gå forbi alle de fine grønnsakene på gårdsutsalget ..

Ingredienser :

Ca 1 kg høyrygg
Kraftebein eller oksehaler
Gulrøtter
Kålrot
Persillerot
Sellerirot
Purre
Blomkål

Start med å finne frem en stor kjele , legg kraftbein eventuellt oksehaler i den ,fyll på med ca 1,5 liter vann .
la dette småkoke i 2-4 timer..
Skjær opp kjøttet i fine terninger, brun i stekepanna med smør og salt og pepper i mange omganger..
Når kraftbeina har kokt lenge ta de ut , ha oppi kjøttet etterhvert som du steker det, kok ut panna tilslutt og ha dette oppi kjelen også .
Mens dette står og putrer skjær av det grønne på purren i store buter ha dette oppi kjøttet sammen med 1 ss salt.

Skrell og kutt alle grønnsakene i passende biter , ha oppi kjelen etter ca 1 time..


Ha oppi blomkål og purre tilslutt.
Kokes til kjøttet er mørt og grønnsakene myke,
Smakes til med salt,pepper,ingefær og muskat.

Serveres gjerne med hvitløksbaguett og et lite persilledryss…mmmm smaker nydelig,,,

Denne suppen kan gjerne fryses . Så putt den i passende ting og putt i fryseren ,like god når du tiner den igjen .)

Ha en fortreffelig søndag alle sammen .. legger ved ny ukes meny .
Så prates vi plutselig i morra..
Det ble også litt kakebaking i dag ..

Lemon Lime Pound Cake

Slenger også med ny ukesmeny..

Ganske så vanlig uke. Ikke de helt store sprella..
men oppskrifter,bilder mm skal dere få 🙂
Ha en supertrivelig kveld. Og en fantastisk fin uke til dere alle  !  .)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg