Pulled pork og Mac&Cheese

Beste jeg får til middag for tida, den mac&cheese’n er vannvittig god .. godt jeg har den
i små porsjoner i fryseren ..

Så her er oppskriften :

 

200 gr baconterninger

2 sjallotløk

200 gr makaroni

3 ss smør

Melk

salt

pepper

ingefær

muskattnøtt

Noen dråper Cholula Hot Sauce

300 gr ost, (jeg blanda Cheddar,Parmesan og Jarlsberg)

 

Start med å finhakke sjallotløken, stek den i panna sammen med bacon terninger, legg på tørkepapir etterpå, så fettet renner av.

Kok makaronien i vann tilsatt olje og salt (olje så det ikke blir en stor klump)

Smelt smøret i en stor kjele, rør inn nok mel til du får en tykk klump, begynn å spe med melk, spe med melk helt til du får en litt tykk hvit saus. smak til med salt,pepper,muskat og ingefær og litt hot sauce..

Ha oppi ca 200 gr ost, rør godt så alt smelter, ha så oppi makaronien, og bacon og løken . Bland godt sammen, fordel i sølvfolieformer ha mere ost på toppen ,,

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min 🙂

 

Også Pulled Pork

  • 1 hel stor løk
  • 1 skinkestek eller svinenakke
  • 1 boks Dr.Pepper (brus)
  • 1/4 cup brunt sukker
  • salt og pepper
  • Cholula hot sauce

Jeg lager også en bbq saus som jeg har oppi Slow cooker’n

BBQ saus

  • 0,5 dl ketchup
  • 2 ss worcestersaus
  • 2 ts rødvinsedikk
  • 1 ts dijon sennep
  • 2 finahkka hvitløksfedd
  • 2 ss honning

Hakk løken i biter, legg i bunnen av slow cooker’n. hell på sukker ,salt og pepper og den ferdig lagde bbq sausen med litt cholula saus. Hell en boks dr pepper på toppen .
Sett på lokket og sett den på Low i 6 timer..
Løft ut kjøttet(så helt som mulig) bruk en stavmikser og kjør sausen helt glatt med. Del opp kjøttet i passende middags stykker,, legg i aluminiums former, hell saus over .
Putt i fryseren. Veldig mange velger selvfølgelig og dra fra hverandre kjøttet i sausen for å få det mere saftig . Derav navnet Pulled , hehe Men siden Gubbers liker hele
kjøttstykker best bllir det sånn hos oss 🙂

Håper absolutt dere prøver det her altså.. er bare å putte alle ingrediensene til pulled pork i en stro ildfast form, dekk med sølvfolie og la den stå i ovnen
på ca 80 grader i en 6-7 timer så har man samme resultatet.. man trenger ikke slow cooker…
Så klem i vei og prøv da vel !

Ha en superfin kveld– vi prates imorra tidlig.. Opp med beina og slapp av litt nå 🙂

2 kommentarer
    1. Mac and Cheesen din og Pulled Pork var helt nydelig. All maten din var jo det da, kjøttbollene, stroganoffen.. men akkurat nå fikk jeg veldig lyst på MC og PP 😋

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg