Pizzahorn og bacon

Jupp enkelt i dag og gitt 🙂

Pizzahorn

Til pizzasaus brukte jeg oppskriften fra Gladkokken

  • 10 stk gode tomater
  • 2 stk sjallotløk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 dl rødvin
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ss worcestersauce
  • 2ss cholula hot sauce

Denne sausen er enkel å lage, den gir en kraftig tomatsmak men er allikevel frisk.

Start med å kutte tomatene i to og legg i ildfast form. Strø over litt sukker og litt olivenolje.
legg i hvitløksbåtene med skall i samme form og sett i ovnen på 180 grader i en time.
Resultatet er søte, bakte tomater og hvitløk.
Kutt sjallotløk og legg i  en kjele med litt olivenolje, og stek på middels tempratur til den er blank og myk.
Tilsett rødvin og kok til rødvinen er nesten borte. Tilsett boksen med hermetiske tomater og la koke noen minutter.
Når tomatene og hvitløken er ferdig bakt i ovnen, heller du disse i kjelen (husk å fjern skallet fra hvitløken)
Kjør helt glatt med en stavmikser. Smak til med salt eventuellt sukker. Avkjøl pizzasausen.
Hvis du ønsker en helt glatt saus kan du sile den .

 

Og så til horna 🙂

400 gr hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
25 gr fersk gjær
2 ss romtemperert smør
3 dl kald melk

Forslag til fyll..

100 gr revet ost
150 gr skinke i strimler
300 gr pizzasaus
krydder etter ønske

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i kald melk og smuldre gjær og romtemperert smør.
Elt deigen sammen i en kjøkken maskin eller bruk hendene (jeg bruker henda)
Elt til deigen er smidig og slipper bakebollen.
Det er viktig å elte deigen lenge nok, og elter du for hånd må du beregne dobbel eletetid.
Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen forheve i 30 min .

Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler.
Og del opp i 8 like store “Pizzastykker” Smør på omtrent 1 ss pizzasaus på hver del. Ha deretter på revet ost
og skinke helt ut til ytterkantene på pizzastykkene ..
Ha på krydder og ost og rull sammen .
Legg hornene på stekebrett med bakepapir . Dekk til og la etterheve i ca 60 min .

Forvarm ovnen til 220 grader over og undervarme..

Pensel med sammenpisket egg og dryss gjerne valmuefrø over. Stek de så på miderste rille i 10-15 min .
Avkjøl på rist..
Jeg valgte i dag og steke litt bacon ved siden av og servere.. Som gubbers sier : ” alt er godt med bacon”

 

Ha en superfin fredag og helg alle sammen !
Det skal nemlig jeg 🙂 Blir litt stress men det skal bli gøy ..
Avlegger rapport i morra tidlig vettu 🙂
Have fun , and enjoy the night !

2 kommentarer
      1. hihihh det var innmari enkelt og veldig kjekt å ha frossene i frysren , bare tok opp 4 ,tina, inn i ovnen i 15 min ..stekte bacon og vips 😂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg