Middagsbytte

Hehe i dag skulle vi jo liksom grille og kose oss. Været sier noe annet da.
Men jeg er jo blitt ganske rå på å planlegge middager og ta opp fra fryser etc.
Så middagen til i morgen , ((Hvertfall kjøttet) var jo allerede ferdig tint.
Så da blir det vel Gladkokkens Biff Stroganoff i dag da 🙂

  • 1 kg høyrygg av okse
  • 200 gram bacon
  • 2 stk løk
  • 4 stk sjallotløk
  • 20 stk champignon
  • 2 dl seterrømme
  • 2 dl kremfløte
  • 6 dl kalvekraft
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss sukker
  • 2 ss røkt paprika
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 ss worcestersauce
  • 1 ss sitronsaft
  • smør til steking
  • salt og pepper

Start med å finne frem en stekepanne og en stor kjele.Varm opp pannen og stek baconet til det blir
gyllent og sprøtt. Når baconet steker, skjærer jeg opp kjøttet i litt tykke strimler .
Krydre kjøttet med salt og pepper og stek på høy varme i baconfettet når baconet er ferdig.
Stek litt og litt kjøtt, så det blir stekt og ikke kokt. Legg det ferdige stekte kjøttet i en bolle.
Når du har stekt ferdig alt kjøttet legger jeg det tilbake i panna og tilsetter tomatpure,
paprikakrydder og sukker.  Steker det i 3-4 minutter ,tilsett så kalvekraft og la det koke opp.
Skru så ned varmen så det bare putrer.

Hvor lenge dette må stå avhenger av mørheten i kjøttet.
Med høyrygg står det 2 timer.
Smelt smør i kjelen , ha oppi finhakket løk, sjallotløk og finhakket bacon .

Stek dette på medium varme til all løken er blitt helt myk.
Tilsett deretter fløte,rømme.dijon og worcester.
Rør rundt og la småputre i 15 min . Nå kan du skru av varmen til kjøttet er ferdig trukket.
Magien skjer nemlig når du blander kjøttet og sausen med løkblanding sausen .
Hell kjøttsausen (med kjøtt) i kjelen og rør godt rundt. Tilsett litt smør i panna og stek champignonen
delt i skiver i panna til den får litt farge. Ha deretter soppen oppi gryta.
Hold gryta varm frem til servering og smak til med sitronsaft,salt og pepper.
Serveres sammen med ris eller potetmos. Dette er ordentelig kosemat og nåtr du lager dette riktig
blir det en fantastisk rett ! Lykket til.

Opphavet til denne retten kan diskuteres, men de fleste mener retten ble skapt av en kokk som vant en matlagings konkurranse
i St.Petersburg med denne retten. Retten er oppkalt etter overnevntes arbeidsgiver Grev Alexander Sergejevitj Stroganov.


Og jeg må virkelig få sagt at det her er den beste Stroganoffen jeg noensinne har smakt.. Angrer ikke et sekund på at jeg lagde den her.
Dette blir en ny favoritt her i huset 🙂

 

Ha en superduper fin lørdag alle sammen, uansett vær..

 

“Life is better when you live it ” (dagens jungelord)  🙂

 

Og til de av dere som faktisk leser bloggen min 🙂 Et lite tips det finnes maaaaaange kule blogger der ute altså . Gå på blogg.no
så finner du masse spennede du kan lese om .. Jeg begynner å få noen favoritter . En av dem er denne https://bunnytrash.blogg.no/

Gå inn og les da vel ! morsom,politisk,smågal og veldig rett frem blogg!  🙂

Enjoy og ha en fin helg alle sammen

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg