Fra Alexandra
4 personer
- 3 kyllingbryst (eller en hel kylling)
- 10 knaskerøtter (eller 2 vanlige gulrøtter)
- 3 sjallotløk av god størrelse
- 2 fedd hvitløk
- 3 stilker stangselleri
- 1 liter kyllingkraft
- 200 gr philiadelphia ost
- 1,5 dl fløte
- 2 håndfuller revet cheddar
- 2 håndfuller makaroni
- 2 håndfuller grønne erter
- 2 håndfuller spinat
Om du bruker kyllingbryst :
- 2 dl hvitvin
- 1 stilk selleri
- 1 sjalottløk
- 2 laubærblad
Hvor mange ganger har man ikke hørt i forbindelse med litt lett tv-titting at alle Amerikanere skal ha kyllingsuppe når de ikke føler seg bra?
Jeg har iallefall fått det med meg gjennom diverse sitcoms gjennom tidene. da jeg endelig fant en oppskrift , måtte jeg selvsagt prøve !
Oppskriften jeg fant går ut ifra ferdig grillet kylling, men jeg valgte kyllingbryst og steker selv.
Krydre kyllingen med salt og pepper og brun den i en stekepanne. Tilsett selleri, løk,gulrot og laubær i en ildfast form.
Legg kyllingen over i formen og hell over 2 dl hvitvin.
La stå i ovnen på 150 grader i ca 20 minutter.
Imens kan du kutte grønnsaker og gjøre klart for selve suppen.
Mens kyllingen hviler kan du begynne og steke grønnsakene i kjele med litt smør i bunnen.
Når dette er mørt tilsetter du kyllingkraften, Philadelphia og fløte.
Del kyllingen i passe store biter, flott om de passer på en skje når man skal spise suppen 🙂
Tilsett så makaroni eller annen liten pasta, og cheddar i suppen. Skru så ned varen slik at den bare småputrer.
Når pastaen er ferdig kokt tilsett kyllingen,erter og to håndfuller sttrimlet spinat.
Server med et dryss parmesan og hvitløksbaguetter ved siden av .
🙂 Bon Apeti’t 🙂
Lenge siden jeg har sett en suppe som har sett så bra ut 🤩 Jan mener suppe ikke er mat, tror du kunne lært han noe her 😂
Hehe bare å komme å smake altså ❤🤣👍
Denne er absolutt en suppe med mye mat i! Veldig mektig, og veldig god🤤. Takk for skryt 👌🏻😉