Jupp i dag ble det kjøttkaker med brun saus ,ertestuing . Tyttebær syltetøy og rabarbra chutney til gubbers.
Kjøttkaker:
500 gr kjøttdeig
1 egg
1 finhakket løk
1 dl griljermel
1 ts ingefær
1 ts muskat
1 ts salt
nykvernet pepper
Ha kjøttdeigen i en passe stor bolle, arbeid saltet godt inn i deigen . Tilsett egg, resten av krydderet og griljermelet og bland godt sammen. Ha i den finhakkete løken og bland godt. Finn frem en stekepanne og sett denne på middels varme. og lag fine kaker med en skje og la de steke seg fine og brune .
Brun saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
3 dl kjøttkraft
worcestersauce
salt
pepper
ingefær
muskat
Smelt smøret i en kjele. La det bli brunt. Rør inn melet, spe med kjøttkraften mens du rører kraftig . smak til med krydder og worcester saus.
Når sausen er ferdig ha så kjøttkakene oppi og la de trekke på svak varme mens du koker poteter .
Smaker forteffelig , lag en stor porsjon da vel . Så kan du fryse ned i folieformer også har du ferdig middag i fryseren 🙂
Ønsker dere alle en super kveld , og håper vi “prates” i morra da 🙂
Her blir det stekt laks med sitronkrydderblanding og rotmosgrateng 😜 bon apetit.
Mmm hørtes godt ut det da 👍😉