Kjøttboller al’a Alexandra

Jupp datteras versjon av kjøttboller,,

Ingredienser :

Ca 1 kg kjøttdeig
1/3 loff (innmaten)
2 håndfuller revet parmesan
2 eggeplommer
1 løk
1,5 dl kremfløte
Hakket basilikum,persille,oregano og timian (ca 1 ss av hver )
3 ts salt
1/4 ts hvitløkspulver
1 klype nellik

Start med å finsmuldre innmaten fra loffen.
Finhakk løken og riv parmesanen. Skill eggene.
Tilsett plommene og alt dette i en bolle.


Finhakk urtene, ha i dette sammen med krydderet.
Bland godt sammen i bollen før du varmer en stekepanne.
Trill ut boller ved hjelp av en spiseskje og håndflaten din .
En toppet spiseskje gir en god størrelse på de ferdige bollene.


Brun de godt rundt det hele og ha de i en ildfast form eller en dyp langpanne.
Når du har brunet ferdig alle, varmer du opp buljong/kraft.
Ha oppi så mye at det så vidt dekker bollene. Jeg har også i laubærblad,hel nellik og gjerne litt av de  urtene
du har brukt i formen sammen med bollene. La de trekke på over og undervarme 150 grader,
I 20-30 min .


Serveres gjerne med spaghetti og tomatsaus ..

Frys gjerne ned i porsjonspakninger så har man alltid nydelige ferdig kjøttboller ,bare å putte i tomatsaus, eller annen saus ..
Smaker fortreffelig også på brødskiva 🙂

Ha en superfin fredag alle sammen . Og finn på noe gøy i helga.
Nyt siste sommerdagene og kos dere 🙂

Man må nyte livet mens man kan det !

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg