Karbonader,sellerirotmos, stekt løk og viltsaus

Jepp karbonader ferdig stekt fra fryseren, tok opp i går tina i kjøleskapet natta over varmes i ovn ..

Karbonader
Mykstekt løk , fra fryseren. legg pent oppå karbonadene når de varmes i ovn .
Viltsaus ferdig fra fryser, varm sakte opp i en kjele..

4 Pers

2 ss brunt sukker
2 ss rødvinsedikk
3 stk sjallotløk
8 stk bringebær
5 stk einebær
3 dl viltkraft
1/2 boks seterrømme
2 dl kremfløte
salt og pepper

Start med å finne frem en medium stor kjele,sett på medium varme og ha i det brune sukkeret.
Vent til sukkeret har smeltet og tilsett rødvinsedikk.La rødvinsedikken løse opp sukkeret.
Tilsett bringebær og mos mos litt med en visp.
Tilsett så hakket sjallotløk. La koke i noen minutter, før du tilsetter viltkraften.
Legg i einebær og litt fersk timian.
Når dette har redusert til halvparten finner du frem en stavmikser og kjører dette glatt.
Tilsett fløte og rømme . Kok 10 minutter og smak til med salt.
Før servering kjør med stavmikser igjen så du får en helt glatt/jevn saus.

(Oppskrift fra Gladkokken

Sellerirotmos..
Skrell og del opp sellerirot i passende biter,,
Skrell 1 potet og del opp i passende biter.
Kokes i lettsaltet vann til myke.
Hell av vannet, ha oppi en dæsj smør, bruk stavmikser til å få en helt glatt blanding.
Tilsett litt fløte , rør godt på lav varme .. smak til med salt og pepper..

Håper dere  har en fin mandag og at dere spiser noe godt og har det hyggelig med de rundt dere .
Ta vare på hverandre og nyt livet  🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg