I dag ble det litt laging av en ny batch med karbonade kaker.. Er jo så godt
å ha i fryseren altså 🙂
Så stor takk til Gladkokken
Som gir meg lov til å dele hans oppskrifter .)
Så her er oppskrift .)
10 karbonader
800 gr karbonadedeig
2 ss potetmel
2 ts alt pepper
2 ts salt
2 ts oregano
1 ts tørket ingefær
1 ts chilipulver
1 løk
2 fedd hvitløk
2 dl iskald kraft eller vann med buljong
Legg kjøttet i en boller og arbeid inn saltet til den blir seig . Tilsett så alle de andre tørrvarene og arbeid godt inn i deigen .
Bruk et rivjern til å rive opp løk og hvitløk.
Ha oppi deigen og rør godt sammen så det blir godt blandet og jevnt fordelt.
Spe så med den kalde kraften. Tilsett litt og litt, og rør til all væsken har blitt godt blandet.
Sett bollen i kjøleskapet i minst 20 minutter. Da blir deigen faster og jobbe med.
Del opp farsen i 10 like store deler og rull de til en ball.
Klem ballen flat på fjøla og bruk en kniv til å lage mønster, da får de en penere stekeskorpe.
Varm en stekepanne opp til nesten full guffe.
Ha oppi litt smør og stek 1-2 minutter på hver side.
Legg over i ildfast form og sett i stekeovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
Du kan gjerne gjøre dette dagen før , og oppbevare de i kjøleskap, og varme i 5 minutter før servering.
Og gjerne lag en stor porsjon og frys ned, like godt til lunch som til middag.)
Jeg valgte i dag og servere hjemmelaget potetmos,mykstekt løk og lettkokt
rosenkål.
Hjemmelget potetmos.
4 poteter
salt
pepper
baconost
fløte
Skrell potetene, del opp i små biter. Kok i lettsaltet vann til myke.
Ha oppi en god dæsj baconost,litt salt og litt pepper og en fløteskvett.
Bruk en moser eller stavmixer til du får rett konsistens…
Smakte helt himmelsk !
Så nyt mandags kvelden jeg kommer tilbake i morgen tidlig jeg vettu !
Så da prates vi da 🙂
God hverdagsmat det der! 🙂
Tusen takk ,ja det smakte helt nydelig i en litt stressa hverdag 🙂