Calzone Al’a Gladkokken og meg

En Calzone er en fin liten overraskelses pakke som man kan variere veldig  etter som hva man liker å ha inni .. En liten innbakt pizza gave .

Man må starte med å lage Pizzadeigen

Italiensk Pizzabunn

  • 500 gr Pizzamel tipo 00
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 310 gr temperert vann

Bland inn alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland godt. Hell i olivenolje og vann og kjør på medium hastighet i 15 min.
Tilsett mere væske eller mel til du får en perfekt konsistens på deigen.
legg litt mel på benken og hell ut deigen. Kna den sammen og legg i en bolle. Ta på plasfolie og la heve i 30 minutter til dobbel størrelse.
Kna deigen en gang til og del opp i 4 like deler. Hver deig skal veie ca 190 gram. Rull sammen til fine og runde boller.
Legg på et oljet brett,gni på litt temperert vann og dekk med plastfolie. Dette gjør du for at bunnen skal holde seg smidig
og at kantene ikke skal bli tørre. Hev ute i ca 20 minutter og sett i kjølskapet.

Du kan gjerne la bunnene hvile i kjøleskapet i flere timer eller lag pizzabunnene dagen før du skal lage pizzaen .

Pizzaen blir best hvis den stekes på høy varme og bruk gjerne en pizzastein i ovnen for ekstra sprø bunn.

 

Også til Pizzasausen

  • 10 stk gode tomater
  • 2 stk sjallotløk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 dl rødvin
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ss worcestersauce
  • 2ss cholula hot sauce

Denne sausen er enkel å lage, den gir en kraftig tomatsmak men er allikevel frisk.

Start med å kutte tomatene i to og legg i ildfast form. Strø over litt sukker og litt olivenolje.
legg i hvitløksbåtene med skall i samme form og sett i ovnen på 180 grader i en time.
Resultatet er søte, bakte tomater og hvitløk.
Kutt sjallotløk og legg i  en kjele med litt olivenolje, og stek på middels tempratur til den er blank og myk.
Tilsett rødvin og kok til rødvinen er nesten borte. Tilsett boksen med hermetiske tomater og la koke noen minutter.
Når tomatene og hvitløken er ferdig bakt i ovnen, heller du disse i kjelen (husk å fjern skallet fra hvitløken)
Kjør helt glatt med en stavmikser. Smak til med salt eventuellt sukker. Avkjøl pizzasausen.
Hvis du ønsker en helt glatt saus kan du sile den .

 

Når du skal velge fyllet til Calzone bestemer du helt selv, men her er noen gode tips.
Jeg liker veldig godt kjøttdeig.løk litt paprika. Og litt bacon. Stekes før du putter det inni calzonen.
Jeg bruker også  Apetina Cheddar og Mozarella ost.

Start med å bruke en kjevle og få en rund pizzadeig. Det viktigste er at du lager kanten rundt litt tynnere
en midten av pizzaen. Fyll midten med det du ønsker av fyll, ta på saus og ost og brett pizzaen sammen.
Det er viktig at det ikke kommer noe kjøtt eller saus på kanten. Press godt sammen.
Stek pizzaene på 250 grader til de begynner å bli gyldne. Dette tar 7-8 minutter.
Server gjerne sammen med en litt syrlig salat..
Lykke til .

Og denne kan jeg absolutt anbefale til store og små. Oss 2 i dette huset og 3 i huset rett over gata ble gode og mette 😍👍

Ta godt vare på hverandre i varmen. Nyt kveldene og drikk masse 🤪😅😉👏

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg