- Synes dette passer bra i dag, kanskje litt sommeraktig over det.. Men det var det jeg hadde lyst på 🙂
Oppskrift : 4 porsjoner
500 gram finhakket blomkål (jeg kjøper ferdig på pose)
1,5 l utblandet hønsebuljong
2 ss smør
1 stk løk
2 båter hvitløk
3 dl arborioris (risottoris)
1 dl epelejuice (eller hvitvin)
50 gr hakkete valnøtter
½ pose blandet babyleaf salat
50 gram revet parmesan
Finhakk løk og hvitløk. Kok opp hønsebuljongen og hold den varm.
smelt litt av smøret i en vid kjele og fres løk og hvitløk til den blir myk og blank.
Tilsett ris og la den frese 1 minutt, hell i eplejuice eller vin og la den koke inn.
Tilsett 2,5 dl av den varme hønsebuljongen, forsett og tilsett buljong etter hvert som det absorberes av risen.
Rør inn den hakkete blomkålen og kok videre i 6-7 minutter.Tilsett mere kraft om nødvendig. Total koketid på risottoen skal være 20 minutter.
Grovhakk valnøtter og vend de inn i risottoen sammen med babyleaf salaten og revet parmesan.
Tilsett om nødvendig mere kraft, konsistensen skal være som en flytende grøt. Smak til med salt og pepper .
Og Voil’a nydelig middag .) man kan selvfølgelig variere risotto på
mange måter. Men jeg har funnet ut at den her er veldig god.
Man kan også variere hvilke type kjøtt man vil ha, eller om man vil ha kjøtti det hele tatt–
Kos dere denne søndags kvelden ! Nå er det opp med bena og slappe av litt ,
Samle litt krefter før ny uke ! Og nye Muligheter ! 🙂
Ta godt vare på hverandre.
Så prates vi i morgen tidlig 🙂
Jeg så bildet av de valnøttene og fikk lyst å plukke kantareller. Har jeg noen gang spurt deg om du er soppkyndig? Finner du sopp? 😁
Alldeles ikke sopp kyndig dessverre 🙈 Aldri satt meg inn i det ..