Jammen er det ikke helga igjen a gitt… Lørdag og stille og rolig..
Gubben og hunden sover enda,så bare katta og eg som deler et proteinrundstykke..
Blitt fast frokost det , Lettvint og godt, og med den lille magen, Akkurat passe stor..
Her er oppskrift hvis noen vil prøve :
Protein Rundstykker
600 gr Cottage Cheese
500 Gr Havregryn
6 Egg
2 ts Salt
2 ts Bakepulver
Ca 10 tørkete aprikoser (finhakkes)
Ca en håndfull Mandler
en håndfull solsikkefrø
Hakk mandler .
Bland cottage cheese, egg, salt og bakepulver i en stor bolle, kjør jevnt med en stavmixer, til ingen klumper
Ha så oppi havregryn, solsikkefrø, hakka mandler ,og finhakkete tørka aprikoser.
Bland godt sammen . Bruk en skje og hånda og sett på stekebrett med bakepapir.
Stekes 210 grader varmluft i ca 20 min
Disse pakker jeg i poser på 2, og putter i fryseren, tar opp en hver dag ca, og spiser til frokost, og et til kvelds……
Helt supre hvis du er på farten å ha et sånt i veska 🙂 Og ikke minst veldig sunt 🙂
Også til dagens middag, er så heldig å bli invitert bort på middag i dag .) Min kjære bror feirer bursdagen sin.
Og han skal lage en nydelig viltgryte:)
Det blir sikkert noe Al’a denne 🙂
Viltgryte
4 Porsjoner
1 pk reinskav (jeg bruker hjortekjøtt som jeg har fått av pappa)
1 pk skogsbacon (tipper det meste av bacon går bra)
200 gr aromasopp
2 stk sjalottløk
1 medium sellerirot
4 knuste einebær
2 stk gulrot
8 dl viltkraft
2 dl kremfløte
3 dl seterrømme
litt fersk timian
2 ss brunt sukker
2 ss bringebæredikk
2 ss nøytral olje
salt og pepper.
4 knuste bringebær
3 ts Jegermix krydderblanding som jeg knuste sammen med einebærene
Start med å finne frem en kjele og en stekepanne. Ha nøytral olje i pannen og legg i baconet.
Kutt alle grønnsakene i små terninger.
Sett kjelen på medium varme,ha i sukkeret, la dette smelte til en lys karamell før du tilsetter bringebæredikken. La blandingen koke til væsken er nesten fordampet.
Ha oppi alle grønnsakene og soppen og rør godt i kjelen.
Når baconet er stekt , legg det på en tallerken. Stek reinskav (eller hjortekjøtt) på høy varme i olje. Gjør dette i flere omganger, lite av gangen. Så det ikke koker, men steker.
Kok ut panna med litt av kraften for å få med den gode smaken.
Ha det stekte kjøttet oppi kjelen sammen med viltkraft,fløte,urter og rømme. Rør godt rundt og la det koke opp. la det småputre i en time så alle smakene sprer seg i gryten og sausen tykner litt.
Smak til med salt og pepper på slutten, server med poteter , tyttebær og litt finhakket persille 🙂
Så velbekomme 🙂 Håper du lager deg en nydelig lørdag, og koser deg og slapper litt ekstra av:)
Setter veldig pris på at DU leser bloggen min ❤️
Så start dagen med et smil og gå ut med hodet høyt hevet,for du er unik ❤️❤️
Prates i morgen 🙂