Viltgryte Al’a Gladkokken og meg .)

Viltgryte

4 Porsjoner

1 pk reinskav (jeg bruker hjortekjøtt som jeg har fått av pappa)
1 pk skogsbacon (tipper det meste av bacon går bra)
200 gr aromasopp
2 stk sjalottløk
1 medium sellerirot
4 knuste einebær
2 stk gulrot
8 dl viltkraft
2 dl kremfløte
3 dl seterrømme
litt fersk timian
2 ss brunt sukker
2 ss bringebæredikk
2 ss nøytral olje
salt og pepper.
4 knuste bringebær
3 ts Jegermix krydderblanding som jeg knuste sammen med einebærene

 

Start med å finne frem en kjele og en stekepanne. Ha nøytral olje i pannen og legg i baconet.
Kutt alle grønnsakene i små terninger.

Sett kjelen på medium varme,ha i sukkeret, la dette smelte til en lys karamell før du tilsetter bringebæredikken. La blandingen koke til væsken er nesten fordampet.
Ha oppi alle grønnsakene og soppen og rør godt i kjelen.
Når baconet er stekt , legg det på en tallerken. Stek reinskav (eller hjortekjøtt) på høy varme i olje. Gjør dette i flere omganger, lite av gangen. Så det ikke koker, men steker.
Kok ut panna med litt av kraften for å få med den gode smaken.
Ha det stekte kjøttet oppi kjelen sammen med viltkraft,fløte,urter og rømme. Rør godt rundt og la det koke opp. la det småputre i en time så alle smakene sprer seg i gryten og sausen tykner litt.
Smak til med salt og pepper på slutten, server med poteter , tyttebær og litt finhakket persille 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg