Vått og grått

Men allerede onsdag, så tida flyr fremover og vi får ikke holdt igjen.
Så bare å sæla på å gjøre det beste ut av denne dagen og 🙂
Sitter og ser på alle småfuglene ut i hagen her, har akkurat gitt de mat.
Blir en litt sånn rutine det og .. Stå opp, inn på badet, ned og mate katta,tøye og bøye litt,
tømme kattedo,ut å mate fugler også det morsomste av alt BLOGG ❤️🤗

Så vi har vel alle våre rutiner om morgenen .)
I dag blir det litt høst meny her..
Hjortekarbonader med sellerirotmos,viltsaus og tyttebær ❤️🤗

Så da starter jeg med Karbonadene (har nemlig en veldig snill pappa som jakter)

Ingredienser

400 gr kjøttdeig
600 gr hjorte kjøttdeig
3 ts salt
2 ts pepper
2 ts hjortekrydder (jeg bruker jegermix som jeg støter)
4 einebær (malt)
1 egg
3-4 dl matfløte
2 ss potetmel
2 ss hvetemel

Bland hjorte kjøttdeig og vanlig kjøttdeig godt ,, Bland inn saltet. Tilsett så de andre
krydderene, og melet,potetmelet. Ha så i egg og fløte. Bland godt sammen.
Form til kaker , stek i panne så de er brune på hver side. Putt i ildfast form med viltkraft i .
Stekes på 200 grader over og undervarme ca 15 min .

Meget gode karbonader .

Så fortsetter vi med Viltsaus, denne sausen er oppskriften er fra Gladkokken, og er faktisk den beste
sausen jeg har smakt på lenge 🙂

2 ss brunt sukker
2 ss rødvinsedikk
3 stk sjalottløk
8 stk bringebær
5 einebær
litt fersk timian
3 dl viltkraft
1/2 boks seterrømme
2 dl kremfløte
salt og pepper

Start med å finne frem en medium stor kjele, sett på medium varme og legg i det brune sukkeret.
Vent til sukkeret er smeltet og tilsett rødvinsedikk. Nå freser det godt i kjelen , la edikken
løse opp sukkeret.
Tilsett bringebær og mos litt med en visp. Tilsett nå sjalottløk.La koke i noen minutter
før du tilsetter viltkraften.Legg i einebær og litt fersk timian.
Når dette er redusert ned til halvparten finner du frem en stavmikser og kjører helt glatt/jevnt.
Tilsett fløte og seterrømme. Kok i 10 min, og smak til med salt og pepper.
Før servering kan du kjøre den med blender igjen for å få den helt glatt. La den stå og småputre til servering.
Dette er helt klart min favorittsaus.

Sellerirotmos

Skrell sellerirot, kutt i små terninger, kokes møre. Knus med en blender eller et stamperedskap.
Ha oppi litt meireismør,fløte og salt og pepper + litt malt muskat..
Smaker helt nydelig ..
Og da er det bare igjen å legge det opp pent på en asjett og servere , og nyte nydelige smaker av høst 🙂


Så lag dere en fin onsdag og kos dere så best dere kan 🙂
Livet er til for å leves, ikke for å se på tv….🙈

Prates i morra da 😍

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg