Jupp tirsdag og fiskedag her i heimen ..
Så da ble det Torskegryte , er jo egentlig i en form ,,men pytt pytt.. Veeeldig godt er det for fisken smaker sitron .)
Så oppskrift her :
Til 4 Porsjoner
600 gr torsk (uten skinn og bein)
3 gulrøtter
3 stangselleri
2 grønne epler
1 rødløk
1 dl kremfløte
1 dl Creme Fraiche
en halv sitron
salt, pepper
frisk basilikum
olivenolje
Skjær fisken i serveringstykker. Skrell og skjær gulrot,eple,stangselleri og rødløk i 2-3 cm store biter og legg i en smurt ildfast form .
Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt og pepper.
Hell over fløte og creme fraiche.
Bak i stekeovnen på 200 grader i ca 15 min til fisken flaker seg og grønnsakene er møre.
I en liten bolle bland sitron saft, olivenolje og frisk hakket basilikum.hell over fisken når den er ferdig .
Server med nykokte poteter ved siden, og et fint dryss av finhakket persille over og en sitron skive 🙂
Håper dere har en fin kveld og at dere tar godt vare på hverandre.. Livet er alt for dyrbart til å kaste bort….
“prates ” i morgen tidlig .)