Tåke start

Javisst er ikke tåka tykk som ertesuppe.. Hehe merkelig uttrykk det der altså..
Men ganske dekkende.. Mandag ,ukestart og høstferie er det uansett om det er tåke eller ikke 🙂
Helga har gått utrolig bra, middagsbesøk på lørdag og søndag..
Ble så mye mat igjen begge dager , at i går kunne jeg glede brodern og svigerinne med Aussie meat pie.
når de kom hjem fra helgens campingtur. Fikk også sendt med fårikål hjem til svigefaren til dattera 🙂
Så da håper jeg ,at jeg har gjort mange glade i helga, og kanskje satt noen spor hos noen..

Men som sagt ny uke og nye muligheter i dag .) Og ikke minst ny ukes meny..
Den gipsa hånda var ikke helt enig i alt som skjedde i helga så får ta det litt med ro tror jeg 🙂

 

Så som dere ser i daf blir det Karbonader og potetmos igjen:)
Verdens beste karbonader og super kjappe og lage, prøv da vel 🙂

Så her er oppskrift .)

10 karbonader

800 gr karbonadedeig
2 ss potetmel
2 ts alt pepper
2 ts salt
2 ts oregano
1 ts tørket ingefær
1 ts chilipulver
1 løk
2 fedd hvitløk
2 dl iskald kraft eller vann med buljong

Legg kjøttet i en boller og arbeid inn saltet til den blir seig . Tilsett så alle de andre tørrvarene og arbeid godt inn i deigen .
Bruk et rivjern til å rive opp løk og hvitløk.
Ha oppi deigen og rør godt sammen så det blir godt blandet og jevnt fordelt.

Spe så med den kalde kraften. Tilsett litt og litt, og rør til all væsken har blitt godt blandet.
Sett bollen i kjøleskapet i minst 20 minutter. Da blir deigen fastere og jobbe med.
Del opp farsen i 10 like store deler og rull de til en ball.
Klem ballen flat på fjøla og bruk en kniv til å lage mønster, da får de en penere stekeskorpe.
Varm en stekepanne opp til nesten full guffe.

Ha oppi litt smør og stek 1-2 minutter på hver side.
Legg over i ildfast form og sett i stekeovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
Du kan gjerne gjøre dette dagen før , og oppbevare de i kjøleskap, og varme i 5 minutter før servering.
Og gjerne lag en stor porsjon og frys ned, like godt til lunch som til middag.)

Jeg valgte i dag og servere hjemmelaget potetmos,mykstekt løk .
Og tyttebær eller rabarbra chutney 🙂

Hjemmelaget potetmos.

4 poteter
salt
pepper
baconost
fløte

Skrell potetene, del opp i små biter. Kok i lettsaltet vann til myke.
Ha oppi en god dæsj baconost,litt salt og litt pepper og en fløteskvett.
Bruk en moser eller stavmixer til du får rett konsistens…
Smakte helt himmelsk !

Så nyt mandags kvelden jeg kommer tilbake i morgen tidlig jeg vettu !
Så da prates vi da 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg