Stille og rolig lørdag

Ja det skjer dessverre ikke så mye i flåklypa for tida,, Dere husker vel den katten jeg skulle fange..
Jeg måtte kaste inn håndkle med de tærne mine ,men eier er gudskjelov hjemme nå, og fikk ordna
Kattefelle og greier.. Og joda katten gikk i fella… Men det er selvfølgelig feil katt. Hun dro rett til noen som har chipleser..
Den er ikke chippa , men den er kasterert.. Så noen eier/har eid den ..
Men i samtale med Kattehjelpen fant de ut at det var best og ikke bare slippe den løs igjen , den har jo gått
rundt på det jordet og den gården siden august.. Så til de finner ut hvor han hører hjemme hen , bor han hos sønn til eier..
Jeg er veldig lei meg for vi fant ikke Salah.. Og da har faktisk ingen sett ham siden han forsvant.. i august.. Frykter det verste…
Men vi fikk reddet en annen skjebne da iallefall ,, Men skulle så gjerne finni godgutten ….
Off vonde tanker.. De setter så utrolig store spor i oss , disse små kattene .. Og like vondt er det hver gang..
Man kan liksom aldri stålsette seg for sånt.. Og det er det samme med hunder.. Det er som å miste barnet ditt..

Men nei ,jeg vil ikke begynne å tenke på alle de jeg har mista nå..
Det er LØRDAG.. Johoooo .. En helt fantastisk blank lørdag jeg kan fylle med akkurat det jeg vil 🤩
Og da er jeg jo ganske heldig, at jeg kan velge å stå på kjøkkenet og lage en helt
fantastisk god Stroganoff

Etter jeg fant den oppskriften her hos Gladkokken.. Sorry Toro ikke vondt ment .. men ALDRI mer…
Denne er nemlig så god at bare tanken på den får tenna mine til å løpe i vann…
Er litt jobb ,men jeg lover det er SÅÅ verdt det 🤩

  • 1 kg høyrygg av okse
  • 200 gram bacon
  • 2 stk løk
  • 4 stk sjallotløk
  • 20 stk champignon
  • 2 dl seterrømme
  • 2 dl kremfløte
  • 6 dl kalvekraft
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss sukker
  • 2 ss røkt paprika
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 ss worcestersauce
  • 1 ss sitronsaft
  • smør til steking
  • salt og pepper

    Start med å finne frem en stekepanne og en stor kjele.Varm opp pannen og stek baconet til det blir
    gyllent og sprøtt. Når baconet steker, skjærer jeg opp kjøttet i litt tykke strimler .
    Krydre kjøttet med salt og pepper og stek på høy varme i baconfettet når baconet er ferdig.
    Stek litt og litt kjøtt, så det blir stekt og ikke kokt. Legg det ferdige stekte kjøttet i en bolle.
    Når du har stekt ferdig alt kjøttet legger jeg det tilbake i panna og tilsetter tomatpure,
    paprikakrydder og sukker. Steker det i 3-4 minutter ,tilsett så kalvekraft og la det koke opp.
    Skru så ned varmen så det bare putrer.

    Hvor lenge dette må stå avhenger av mørheten i kjøttet.
    Med høyrygg står det 2 timer.
    Smelt smør i kjelen , ha oppi finhakket løk, sjallotløk og finhakket bacon .

    Stek dette på medium varme til all løken er blitt helt myk.
    Tilsett deretter fløte,rømme.dijon og worcester.
    Rør rundt og la småputre i 15 min . Nå kan du skru av varmen til kjøttet er ferdig trukket.
    Magien skjer nemlig når du blander kjøttet og sausen med løkblanding sausen .
    Hell kjøttsausen (med kjøtt) i kjelen og rør godt rundt. Tilsett litt smør i panna og stek champignonen
    delt i skiver i panna til den får litt farge. Ha deretter soppen oppi gryta.
    Hold gryta varm frem til servering og smak til med sitronsaft,salt og pepper.
    Serveres sammen med ris eller potetmos. Dette er ordentelig kosemat og når du lager dette riktig
    blir det en fantastisk rett ! Lykke til.

    Opphavet til denne retten kan diskuteres, men de fleste mener retten ble skapt av en kokk som vant en matlagings konkurranse
    i St.Petersburg med denne retten. Retten er oppkalt etter overnevntes arbeidsgiver Grev Alexander Sergejevitj Stroganov.


    Så med dette så skjenker jeg meg et glass rødvin når kvelden kommer og setter bena opp og nyter den rolige tida 🙂 Kos dere alle sammen og ha en kjempefin
    lørdags dag/kveld  🙂 !! Så prates vi imorgen tidlig .)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg