Sprengte pølser og rotemos

Veldig enkelt i dag og , men gud så godt..
Pølsene sier seg vel selv, sette stekeovnen på 250 grader.
Putt kjøttpølser med skinn i en ildfast form og inn i ovnen.
Vent til de sprekker 🙂

Rotemos..
Kålrot i små biter, kokes til møre. hell av vannet, mos godt sammen med lit smør og fløte..
Smak til med salt,pepper og muskat.

Jeg serverer med viltsaus fra https://gladkokken.no/

2 ss brunt sukker
2 ss rødvinsedikk
3 stk sjalottløk
8 stk bringebær
5 einebær
litt fersk timian
3 dl viltkraft
1/2 boks seterrømme
2 dl kremfløte
salt og pepper

Start med å finne frem en medium stor kjele, sett på medium varme og legg i det brune sukkeret.
Vent til sukkeret er smeltet og tilsett rødvinsedikk. Nå freser det godt i kjelen , la edikken
løse opp sukkeret.
Tilsett bringebær og mos litt med en visp. Tilsett nå sjalottløk.La koke i noen minutter
før du tilsetter viltkraften.Legg i einebær og litt fersk timian.
Når dette er redusert ned til halvparten finner du frem en stavmikser og kjører helt glatt/jevnt.
Tilsett fløte og seterrømme. Kok i 10 min, og smak til med salt og pepper.
Før servering kan du kjøre den med blender igjen for å få den helt glatt. La den stå og småputre til servering.
Dette er helt klart min favorittsaus.

Også litt hjemmelaget tyttebær så blir det her en helt nydelig middag 🙂
Ha en super fin dag alle sammen , kos dere og ta godt vare på de små tingene i livet 🙂

Prates i morra tidlig da:)

“Bildet stjålet fra nettet da jeg glemte å ta bilde før alt var borte .) “

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg