Snart ……

1 søndag i advent ❤️ Åhh som jeg gleder meg. Vi går en hektisk måned i møte..
Iallefall for de som jobber,og har barn etc.. Her i flåklypa går vel det meste i sitt vante tempo..
Men husker godt da dattera var liten og jeg var i jobb,, Alt det stresset og kaoset..
Men hennes stooore beundringsfulle øyne over alt som skjedde..
Savner det.. men , men . Nå er hun voksen og vi er så heldige å bli invitert til ferdig Julemiddag ❤️❤️
Som smaker helt nydelig, og det er utrolig godt å komme til dekket bord innimellom ❤️
Og luktene , lydene, dattera, rød i kinna etter litt småstress,,, Svigersønn som tar ut ribba og smiler fra øret til øret..
Det er JUL det,,,
Så for å sparke igang en stress måned lager jeg i dag Viltgryte A`la Gladkokken og meg 🥰

4 Porsjoner

1 pk reinskav (jeg bruker hjortekjøtt som jeg har fått av pappa)
1 pk skogsbacon (tipper det meste av bacon går bra)
200 gr aromasopp
2 stk sjalottløk
1 medium sellerirot
4 knuste einebær
2 stk gulrot
8 dl viltkraft
2 dl kremfløte
3 dl seterrømme
litt fersk timian
2 ss brunt sukker
2 ss bringebæredikk
2 ss nøytral olje
salt og pepper.
4 knuste bringebær
3 ts Jegermix krydderblanding som jeg knuste sammen med einebærene

 

Start med å finne frem en kjele og en stekepanne. Ha nøytral olje i pannen og legg i baconet.
Kutt alle grønnsakene i små terninger.

Sett kjelen på medium varme,ha i sukkeret, la dette smelte til en lys karamell før du tilsetter bringebæredikken.
La blandingen koke til væsken er nesten fordampet.
Ha oppi alle grønnsakene og soppen og rør godt i kjelen.
Når baconet er stekt , legg det på en tallerken. Stek reinskav (eller hjortekjøtt) på høy varme i olje.
Gjør dette i flere omganger, lite av gangen. Så det ikke koker, men steker.
Kok ut panna med litt av kraften for å få med den gode smaken.
Ha det stekte kjøttet oppi kjelen sammen med viltkraft,fløte,urter og rømme. Rør godt rundt og la det koke opp.
la det småputre i en time så alle smakene sprer seg i gryten og sausen tykner litt.
Smak til med salt og pepper på slutten, server med poteter , tyttebær og litt finhakket persille 🙂

Og et glass fyldig rødvin (hvis du liker det)
Dette her kan jeg absolutt anbefale altså, smaker helt nydelig 🥰
Så da setter jeg igang på kjøkkenet jeg, med juleradioen på og lager middag og
noen flere prøvekaker🥰

Ha en strålende lørdag uansett hva du gjør ❤️
Husk dagen er DIN og du gjør akkurat hva du vil ❤️❤️
Vi prates i morgen ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg