Shepards pai Al’a Gladkokken og meg .)

Shepards pai hørtes så utrolig spennende ut at jeg bare måtte prøve.
Har aldri drukket Guiness øl før, kanskje jeg burde smakt på det først heheh ..
derfor ble det litt Gladkokken
og litt meg,,

Kjøttfyll

  • 1 kg høyrygg av okse
  • 3 stk gulrot
  • 2 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 ss smør
  • 2 stk Guiness 0,5 l
  • 1 stk stjerneanis
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts worchestersauce
  • salt og pepper
    ca 3 ss brunt sukker
    en liten boks tomatpure
    2 ss paprika pulver
    1 dl fløte

Potetmos

  • 8 stk melne poteter
  • 2 dl melk
  • 100 gram smør
  • 50 gram parmesan
  • salt og pepper
    Litt baconost fra tube

Topping

50 gram parmesan

Denne oksegryten med et deilig gratinert potetmos lokk er en fantastisk middag. Retten lager seg nesten selv, men det tar tid. Det er på grunn av den lange koketiden du får det utrolig møre kjøttet, den deilige smaken og det lukter deilig i huset i hele dagen. Sett deg godt ned i stolen, ta deg en kald Guiness og vær forberedt og nyt dette måltidet. Denne retten lages med enten lammekjøtt eller okse. Jeg synes det beste resultatet blir å lage med høyrygg okse og Guiness som kraft til sausen.

Start med å rense opp kjøttet for slintrer og sener. Ikke skjær bort fettet det gir en veldig god smak i gryta. Finn frem en stekepanne og en stor gryte. Skjær opp kjøttet i passende biter og rull dem rundt på en tallerken med mel og salt. Dette gir en bedre stekeskorpe, smak og fungerer som jevning til sausen. Stek kjøttet på veldig høy varme i olje i pannen og putt rett i gryten når det har fått skorpe. Legg litt smør i gryta og tilsett finhakket løk og hvitløk. Surr til løken har blitt myk før du tilsetter ølen.

Hell i begge boksene med Guiness og vent til det koker opp. Når det koker setter du ned temperaturen til middels varme. Så det såvidt kommer noen små bobler i ny og ne. Tilsett stjerneanis, laurbærblader og worcheister sauce. La småputre i gryta ca 3 timer. Da er væsken redusert ned og kjøttet er så mørt at det nesten detter fra hverandre. Fjern stjerneanis og laurbærblader,ha oppi tomatpure,sukker og fløte og la putre i ca 10 min  og hell gryta i en ildfast form.

Nå skal du lage potetmos. Jeg skreller potetene og deler de opp i mindre biter. Jeg bruker aldri salt i vannet når jeg lager potetmos, da har potetmosen lett for å bli litt seig. Kok til potetene er helt møre og hell av vannet. Jeg liker å bruke en potetpresse, men hvis du ikke har det knus potetene sammen med godt med smør og litt melk. Det er viktig at du ikke tar for mye væske i potetmosen siden den skal fungere som et lokk på Shepards Pie`n.

Når du har laget ferdig potetmosen smaker du til med salt og pepper. Det er viktig at det er nok salt i potetmosen hvis ikke smaker den litt kjedelig. Smør potetmosen forsiktig over hele formen så det blir som et lokk.

Til slutt synes jeg det er veldig godt å strø litt revet ost på potet lokket før du setter den i ovnen. Jeg liker å bruke Parmesan ost, men her kan du også bruke annen mildere ost. Strø på ost.

Stek i varmluft på 225 grader i ca 10 minutter. Da får du en gylden fin skorpe og sausen bobler litt igjennom lokket noen steder. La retten hvile i 5-10 minutter før du serverer den. Sett deg godt ned, åpne deg en god øl og nyt et fantastisk måltid! Lykke til.

Jeg valgte å dele denne på 4  folie former så jeg kan lagre noen i fryseren 🙂

Og det her ble kjempegodt !

Ha en superfin søndagskveld, her er det rett i dusjen, og pysjen og nytt sengetøy senere… mmmmm
Prates i morra tidlig da 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg