Shake it off

I dag er det bare å riste av seg alle merkelige føelser og tristhet.
Så lenge det er liv er det håp ! 
Jeg starta dagen med å være på den lokale Kiwi butikken kl 0700 i dag. De la nemlig ut noen fantastiske tilbud på noe kjøtt onsdags kveld. Og av erfaring vet jeg at det forsvinner veldig fort . Så tura opp i dag tidlig og YES fikk gjort noen kupp:) 
Så da er råvare fryseren ganske så full igjen 🙂 (og har vel ca 18 ferdige middager i den andre fryseren )

Resten av dagen skal brukes til å vaske og shine litt her, får  middagsgjester i morgen .
Skal også få lagd iskrem og eplekake.
Middagen i dag blir Pastitsio (fra fryseren) og gresk salat .

Oppskrift her : https://miniblogg.no/lindasmat/120895/pastitsio.html

Også legger jeg ved oppskrift på super saftig eplekake 
og hjemmelaget iskrem 
 

Eplekake

500 gr sukker
500 gr mykt smør røres hvitt
8 egg, et av gangen
500 gr mel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
6 store epler
150 gr hakkede mandler
Perlesukker
Kanel.

Smør og sukker røres hvitt, et egg av gangen. ha oppi mel, bakepulver,vaniljesukker.
Del eplene i passe små biter, finhakk mandlene. Bland alt sammen godt sammen.
Smør en langpanne , hell røra oppi , strø perlesukker og kanel fint over.
Stekes på 175 grader i ca 45-60 minutter.

Karamelliskrem

For ca 1 liter is

600 ml kremfløte
1 boks , (400 gr) søtet kondensert melk (ikke viking melk)
1 ts vaniljeekstrakt

Karamell sausen
150 gr sukker
50 gr smør
1 dl kremfløte
havsalt (kan sløyfes)

Lag karamellsausen
Ha sukker i en tykkbunnet kjele og sett over middels varme. La sukkeret smelte uten røring. Svirr kjelen for å hjelpe sukkeret og smelte jevnt. Ta sukkeret av varmen når det har fått en fin karamellfarge og tilsett smøret. Rør smøret inn i sukkeret til du har fått en glatt blanding. Rør inn fløten . Smak til med salt . Hell karamellen i et beger (gjerne med helletut) dekk med plast og sett til side for avkjøling.

Lag isen
Ha kremfløte ,kondensert melk og vaniljeekstrakt og rør sammen. Pisk til stivt. Bruker du kjøkkenmaskin vil dette ta ca 5 minutter. Vær tålmodig , men vær forsiktig så du ikke overpisker.

Sett elementene sammen
Finn frem en form eller to som du kan sette i fryseren. Kle den med papir om du vil . (Jeg gjør det for å beskytte formen for grådig skraping med isskjeen)
Ha oppi litt av isen så den dekker bunnen. Hell over litt karmellsaus. Dunk gjerne formen et par ganger i benken slik at isen ligger jevnt.
Fyll på mer/resten av isen . Hell over mer/resten av karamellsausen. Dunk gjerne igjen slik at isen blir jevn.. Strø gjerne peanøtter over.

Sett isen i fryseren og regn iallefall 6 timer før den er stivnet . Liker du softis kan du selvfølgelig spise av den før. La den gjerne stå 10-15 minutte rfør servering så den er letter å ta av .

Dette er den orginale oppskriften . I dag skal jeg prøve med jordebær is ,istede for karamell. Tenkte det ville passe bedre ved siden av eplekake 🙂 

Jeg fikk fantastisk fin Mai bukett av mammaen og stefaren min 🙂
 

Bare elsker nelliker, fineste blomsten jeg vet om . den er så sammensatt og skjør på en gang at den bare er helt nydelig 🙂

Ønsker dere alle en så fin dag dere kan få . Og håper dere alle klarer å finne de små gledene i livet. Livet er for kort til å være bitter eller sur! Nyt naturen  og hverandre så best dere kan 🙂  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg