I dag lager jeg opp en stor porsjon fløtegratinerte poteter. Veldig kjekt å ha i fryseren.
Oppskrift fra Gladkokken (veldig god, absolutt å anbefale)
Og disse kan du bruke som tilbehør til så utrolig mye.
4 Porsjoner
1 kg kokefaste poteter
3 stk sjalottløk
3 fedd hvitløk
100 gram smør
3 dl fløte
3 dl melk
100 gram ost til gratinering (jeg brukte Jarlsberg,parmesan og litt cheddar)
salt og pepper.
Ha smør i en kjele på medium varme,tilsett hakket sjalottløk og hvitløk.
La den steke til den blir myk og gyllen. Tilsett melk og fløte og kok opp.
Skrell potetene mens fløteblandingen småkoker.Skjær potetene i tynne skiver (ca 3mm)
Tilsett rikelig med nykvernet pepper i fløteblandingen. Når blandingen har tyknet litt bruk en stavmikser og kjør det glatt. Smak så til med salt og pepper , og vend forsiktig inn potet skivene med en slikkepott.
Kok potetene i fløteblandingen i 15 min. Hell så i en stor ildfast form. eller små aluminiums former .
Strø over rikelig med revet ost og putt enten i fryseren eller sett i stekovnen på 180 Grader varmluft i 30 min .
La potetene hvile 5 minutter før du serverer 🙂