Pulled Pork og Mac&Cheese

Starter uka med mat fra fryseren . Blir litt  stress i dag ,og da er det helt nydelig å ha ferdig retter i frysren bare å varme i ovnen.
Så Pulled Pork laget på skinkestek kjøpt på tilbud .)

Men først Pulled Pork:

Jeg lette lenge etter en oppskrift jeg synes så god ut, finnes så utrolig mange, og etter at jeg var så heldig å få Crock Pot i 50 års gave,så var det det første jeg ville lage.

Jeg fant en oppskrift med Dr.Pepper brus i , synes den var litt søt, lagde en barbeque saus i tilegg og hadde oppi Crock Potten. Og det beste av alt, når du har alt oppi en Crock Pot, så setter du den på den tiden du vil, og kan “glemme” hele greia i 7 timer. Og vips så har du nesten ferdig middag 🙂

Digger Crock Pot!!

Oppskrift:

1 hel skinkesteik (man kan bruke masse forskjellig svinekjøtt)

1 hel løk

1 halv halv liter Dr.Pepper

¼ Cup med brunt sukker

salt og pepper

og litt Cholula Hot sauce

Hakk løken i litt røffe biter, ha alt oppi Crock Potten.

Sett så i gang med Barbeque saus:

0,5 dl Ketchup

2 ss Worcester Sauce

2 ts rødvinsedikk

1 ts sennep

2 ss honning

Bland alt sammen godt og hell oppi Crock Potten .

 

Jeg satte Crock Potten på 7 timer og 30 min, kommer til å snu steika en gang.

Når den er ferdig tar jeg den ut, tar av nettingen, fjerner fettet . Bruker en stavmikser oppi Crock potten for å ikke ha “biter ” eller klumper i sausen.

Her skal man da egentlig bruke to gafler og dra kjøttet fra hverandre, så det blir “pulled”. Men siden gubben liker å se hva han spiser så blir det Unpulled, pulled pork her 🙂  Putter i folieformer med litt saus i hver og putter i fryseren. Når det skal varmes, ta opp dagen før, tin i kjøleskapet, sett i ovnen ca 30 min på 180 grader 🙂 3 middager ferdig til fryseren 🙂 også supergodt hvis du drar kjøttet fra hverandre med gaffel i “sausen” et lite salatblad inni et hamburgerbrød, Pulled Pork , sylta rødløk, Coleslaw og Pommes Frites ved siden av ! YUMMY

Også Mac&Cheese..

200 gr baconterninger

2 sjallotløk

200 gr makaroni

3 ss smør

Melk

salt

pepper

ingefær

muskattnøtt

Noen dråper Cholula Hot Sauce

300 gr ost, (jeg blanda Cheddar,Parmesan og Jarlsberg)

 

Start med å finhakke sjallotløken, stek den i panna sammen med bacon terninger, legg på tørkepapir etterpå, så fettet renner av.

Kok makaronien i vann tilsatt olje og salt (olje så det ikke blir en stor klump)

Smelt smøret i en stor kjele, rør inn nok mel til du får en tykk klump, begynn å spe med melk, spe med melk helt til du får en litt tykk hvit saus. smak til med salt,pepper,muskat og ingefær og litt hot sauce..

Ha oppi ca 200 gr ost, rør godt så alt smelter, ha så oppi makaronien, og bacon og løken . Bland godt sammen, fordel i sølvfolieformer ha mere ost på toppen ,,

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min 🙂

Og sånn ble da ferdig resultat, her servert med Pulled Pork(unpulled,gubben liker best det) og litt salat. Ser litt lite ut på tallerknen, men jeg er Gastric Bypass operert, så har ikke større mage 🙂

Ha en strålende fin kveld alle sammen !!

Og nyt livet og hverandre .)

Prates i morra tidlig ..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg