Her blir det altså Pølsefrikasse fra fryseren i dag.
Oppskrift :
https://miniblogg.no/lindasmat/118951/poelsefrikasse.html
Men så er jeg da så heldig og har en veldig snill datter som deler oppskrifter og bilder til meg .
Så her kommer Alexandras Pasta Carbonara..
I mange år har jeg laget pasta carbonara etter oppskrift funnet på opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.
Her om dagen kom jeg over en mere tradisjonell oppskrift og tenkte jeg skulle prøve. Denne er til 4 personer
- 400 gr “fersk” tagliatelle
- 2 pk skogsbacon
- 1,74 dl kremfløte
- 4 eggeplommer
- 2/3 kopp rever parmesan
- 1 fedd finhakket hvitlløk
- salt og pepper
Start med å blande sammen sausen ved å skille 4 egg og ha plommene i en skål/bolle
Det er lettere å skille eggene når de er kalde.
Bland så inn fløten og osten, rør godt.
Ha i hvitløk og pepper og rør om .
Jeg kuttet bacon i mindre strimler da jeg synes det var litt store biter.
Sett på pastavann med godt med salt i vannet.
Sprøstek bacon i en dyp panne.
Når pastaen er ferdig har du den oppi panna.(husk å spare en kopp pastavann)
Trekk pannen av platen og tilsett sausen og rør fort ( gjerne med en stor tang) for å unngå eggehakk.
Tilpass med pastavann for å få en fin konsistens på sausen .
Jeg valgte å steke litt sopp og løk sammen, og noen biffer for å ha sammen med retten. Dette for å få litt mektigere rett.
Jeg brukte 150 gr mørbrad og en sopp per person .
Bon Apetit (hilsen Alexandra )