Pastitsio

Gresk mandag i dag.

Gladkokken var så hyggelig å poste denne for en stud tilbake og denhar jeg lett etter siden jeg var på Kreta i 08..Men jeg huska jo ikke navnet..Her er den 🙂

Pastitsio

4 porsj
1 kg kjøttdeig
2 stk løk
4 fedd hvitløk
2 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
1 dl hvitvin
3 dl oksekraft
1 ts sukker
2 ts kanel
1 ts salt
2 ts oregano
2 stk laubærblad
litt fersk timian

Vi starter med det som tar lengst tid og det er nemlig kjøttsausen.
Start med å finne frem en kjele eller stekepanne med litt kant.
Ha oppi litt god olivenolje, finhakk løken og la den surre i olja i noen minutter til den blir blank ,tilsett så finhakka hvitløk. Stek i noen minutter. Ha så oppi tomatpure og sukker.
Bland godt og la det putre noen minutter.

Ha så oppi hvitvinen og la denne koke nesten bort(hvis du ikke har hvitvin kan du bruke vinedikk eller eplejuice) Tilsett kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
Tilsett så krydderene. Bland godt og hell på hermetiske tomater og kraften . Nå skal denne stå og småkoke i 60 minutter til nesten all kraften er borte og du har en tykk kjøttsaus. 

Resterende råvarer :

1 pose pastarør
50 gr parmesan
50 gr revet ost
2 stk egg

Sett over vann og kok pastaen til den har litt tyggemostand i seg.

Start så på ostesausen

Ostesaus

4 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl melk
50 gr parmesan
50 gr revet ost
1 ts malt muskat
salt og pepper.

Smelt smør i en kjele.rør inn hvetmel, spe med melk og rør jevnlig. Når du har tilsatt all melken og de første boblene komer er sausen klar. Ha oppi krydderet, skru ned varmen og tilsett ost .Bland dette godt inn. Avslutt med å rør inn 2 eggeplommer.
Spar på eggehvitene.

Nå skal vi sette sammen retten. Start med å helle litt god olvenolje i bunnen av en ildfast form (eller 3 små som jeg gjorde) Hell over pastarørene og eggehviten,bland godt med fingrene. Ta en øse ostesaus i kjøttsausen(Da holder sen fasongen bedre under steking) Hell over kjøttsausen og press litt sammen så det ligger kompakt i formen. Hell ostesaus over og strø litt revet ost på toppen. Stek på varmluft midt i ovnen på 200 grader i 30 min.

Serveres med gresk salat og deilig brød 🙂

Håper dere alle har en kjempefin dag og at alle har det bra ! Man lever bare en gang 🙂

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg