I dag blir det noe nytt på menyen .. Vi har aldri hatt det før ialelfall.
Skulle egentlig vært fiskeboller i hvit saus med raspa gulrøtter ,,
Men besteste naboen kom med en oppskrift jeg synes
høres kjempespennende ut , og bare må prøve !
Så her er oppskriften
2 porsjoner
300 gr salama laks
200 gr ris
1 fedd hvitløk
1 ss olje
0.5 håndfull fersk koriander
salt
pepper
Saus.
0.5 dl vann
1.5 ss soyasaus
1.5 ss flytende honning
0.5 ss østerssaus
0.5 ss sitronsaft
0.5 ss maisenna
0.5 ts sesamolje
Start med å forvarme ovnen til 200 grader. Kok ris etter anvisning på pakken .
Del laksen i like store biter og krydre lett med salt og pepper på hver side.
Stekes midt i ovnen i ca 12-15 minutter,avhenging av tykkelsen på laksen eller
hvor godt stekt du foretrekker den .
Mens laksen bakes i ovnen lager du sausen etter anvisningen under.
Bland vann,soyasaus,honning,østersaus,sitronsaft og sesamolje i en bolle.
Varm olje i en stekepanne på middels høy varme. Fred hvitløken gyllen og ha sausen oppi panna.
Senk varen og la sausen koke i 1 min til den tykner , mens du rører jevnlig.
Når den har tyknet, trekk pannen av platen ..
Legg laksen på fat og hell sausen over .. dryss finhakket koriander over og server med
ris og skivet sitron ..
Håper det smaker og at dere prøver
Ha en superfin tirsdags kveld ! Ta vare på hverandre , så prates vi i morgen tidlig vi vettu
Og middagen smakte alldeles nydelig !!