Oisann

Jammen er det ikke onsdag alt, hvor blir dagene av..
Var på besøk hos noen nydelige mennesker i går, og han sa,
*Uka består bare av mandag og fredag*  Og det er jammen sant .. dagene flyr avgårde før jeg rekker og
ta tak i de liksom.
Men det betyr nok igjen at jeg  har et veldig godt liv,har ikke tid til å kjede meg.,,
Så våkner 0700 omtrent hver dag , og setter igang med kjøkken tjeneste 🙂

Godt med alt som er unnagjort,  i dag blir det både proteinrundstykker og middag.
Proteinrundstykker spiser jeg jo hver dag 🙂
Så her er oppskrift : https://linda.blogg.no/proteinrundstykker.html

Også til middagen .)
I dag blir det Hjortekarbonader med viltsaus og sellerirotmos 🙂

Ingredienser:

400 gr kjøttdeig
600 gr hjorte kjøttdeig
3 ts salt
2 ts pepper
2 ts hjortekrydder (jeg bruker jegermix som jeg støter)
4 einebær (malt)
1 egg
3-4 dl matfløte
2 ss potetmel
2 ss hvetemel

Bland hjorte kjøttdeig og vanlig kjøttdeig godt ,, Bland inn saltet. Tilsett så de andre
krydderene, og melet,potetmelet. Ha så i egg og fløte. Bland godt sammen.
Form til kaker , stek i panne så de er brune på hver side. Putt i ildfast form med viltkraft i .
Stekes på 200 grader over og undervarme ca 15 min .

Meget gode karbonader .

Så til Viltsaus Al’a Gladkokken, denne er utrolig god, og man har lyst til å slike asjetten .)

2 ss brunt sukker
2 ss rødvinsedikk
3 stk sjalottløk
8 stk bringebær
5 einebær
litt fersk timian
3 dl viltkraft
1/2 boks seterrømme
2 dl kremfløte
salt og pepper

Start med å finne frem en medium stor kjele, sett på medium varme og legg i det brune sukkeret.
Vent til sukkeret er smeltet og tilsett rødvinsedikk. Nå freser det godt i kjelen , la edikken
løse opp sukkeret.
Tilsett bringebær og mos litt med en visp. Tilsett nå sjalottløk.La koke i noen minutter
før du tilsetter viltkraften.Legg i einebær og litt fersk timian.
Når dette er redusert ned til halvparten finner du frem en stavmikser og kjører helt glatt/jevnt.
Tilsett fløte og seterrømme. Kok i 10 min, og smak til med salt og pepper.
Før servering kan du kjøre den med blender igjen for å få den helt glatt. La den stå og småputre til servering.
Dette er helt klart min favorittsaus.

Sellerirotmos

Skrell sellerirot, kutt i små terninger, kokes møre. Knus med en blender eller et stamperedskap.
Ha oppi litt meireismør,fløte og salt og pepper + litt malt muskat..
Smaker helt nydelig ..
Server gjerne med tyttebærsyltetøy 🙂


Så med det så ønsker jeg dere alle en superfin onsdag, Her i hakkebakkeskogen er iallefall alt bra;)
Det går sakte men sikkert forover med hånda, Vincent (Whippet) er verdens gladeste hund. Og
Astrix (Maine Coon) er sjefen over alle sjefer ,
Og gubben og jeg er bare så heldige å få bo her 🙂

Så da starter vi dagen 🙂
Gjør det beste ut av DIN dag, husk at DU er viktig og dine valg lager en fin dag 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg