Og Hui for et vær

Og hva smaker vel bedre da en nydelig kyllingfrikasse..
Den er så god den 🤗
Jeg har som sagt blitt veldig inspirert av Gladkokken ,, Synes han lager fantastisk god mat,
og tar vare på gamle tradisjoner . Samtidig som han lager mye nytt. Og alt ser himla godt ut 🤗🤗
Så i dag blir det en gammel tradisjon, så kan det bare regne og blåse katter og bikkjer ute 🤗

Ingredienser :

1 Kylling
4 Gulrøtter
1-2 Sjallotløk
1-2 fedd Hvitløk
½ Purre
Hel sort pepper
Laubærblad
Timian
2 ss Hvetemel
2 ss Smør
en halv liter kraft (den lager seg selv)
1,5 dl Fløte
Salt og pepper

Kraften :

Kutt opp 2 av gulrøttene, sjallotløken, hvitløken samt det grønne på purren. Ha litt smør i en stor kjele og legg grønnsakene oppi.

Stek på middels varme, til du har delt opp kyllingen i biter.
Legg i kyllingen og fyll på med kaldt vann.
Det er viktig å bruke kaldt vann når du lager kraft, det trekker mere smak ut av kjøttet.
Ha så oppi laubærblad,hel pepper og timian.

La dette småkoke under lokk en time.
Mens dette koker kan du skrelle og kutte opp resten av gulrøttene og purren og koke poteter.
Når kyllingen har kokt ferdig, plukk den opp og legg den på en fjøl.
Sil kraften så alle urter,pepper og løk blir igjen i silen.
Hell kraften tilbake i kjelen og tilsett gulrøttene. Kok 5 minutter før du har oppi purren .
Fjern bein og skinn på kyllingen og legg kyllingkjøttet på en tallerken.
Sil av kraften igjen og tilsett smør i kjelen, når smøret har smeltet tilsetter du mel. Rør godt mens du sper på med den varme kraften.
Hell på fløte tilslutt, og kok til ønsket konsistens. Smak til med
salt og pepper, skru ned på laveste varme og tilsett purre, gulrøtter og kylling.
Server sammen med poteter eller potetmos. Strø over litt finhakket persille eller timian.

Og som sagt resultatet blir himla godt 🤗

Hvis dere skal ut i dag, kle dere godt . Og værsåsnill kjør pent !
Og lag dere en nydelig torsdag fordet om det er ruskevær.
Snart helga jo ! Så *Hang in there*

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg