Nye muligheter i kø :)

Det er jo alltid det på en mandag, ny uke og greier. Her starter vi uka med litt lettvin mat.
Det blir spekeskinke og blomkålsrisotto .)

Blomkålrisotto

Oppskrift : 4 porsjoner

500 gram finhakket blomkål (jeg kjøper ferdig på pose)
1,5 l utblandet hønsebuljong
2 ss smør
1 stk løk
2 båter hvitløk
3 dl arborioris (risottoris)
1 dl epelejuice (eller hvitvin)
50 gr hakkete valnøtter
½ pose blandet babyleaf salat
50 gram revet parmesan

 

Finhakk løk og hvitløk. Kok opp hønsebuljongen og hold den varm.

Smelt   smøret i en vid kjele og fres løk og hvitløk til den blir myk og blank.
Tilsett ris og la den frese 1 minutt, hell i eplejuice eller vin og la den koke inn.
Tilsett 2,5 dl av den varme hønsebuljongen, forsett og tilsett buljong etter hvert som det absorberes av risen.

Rør inn den hakkete blomkålen og kok videre i 6-7 minutter.Tilsett mere kraft om nødvendig. Total koketid på risottoen skal være 20 minutter.

Grovhakk valnøtter og vend de inn i risottoen sammen med babyleaf salaten og revet parmesan. Tilsett om nødvendig mere kraft, konsistensen skal være som en flytende grøt. Smak til med salt og pepper .

Smaker kjempegodt og er utrolig enkelt å lage og man kan lage mange varianter av denne 🙂
Og som sagt veldig enkelt ..
Håper dere lager dere en nydelig mandag, og får til masse spennende 🙂
Prøv å legg inn en liten gåtur.. Det er så viktig for kropp og  sjel og få *klarna* hodet litt vekk fra skjermer, støy og bare
nyte stillheten litt 🤗
Så med det så ønsker jeg dere en utrolig fin dag , tusen takk for at du leser 🙂
❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg