Mosters Sorte gryte og Minestronesuppe

Jada søndag i dag, så da blir det Mosters sorte gryte.  kjøtt i mørket ,eller sosekjøtt .. Sikkert mange andre navn også . Men oppskriften kommer fra Svigermor .-)
 

4 porsjoner

¾ kg lapskaus kjøtt
1 hakket løk
½ paprika
½ kopp lyse rosiner
1 eple (små terninger)
1 hvitløksfedd
 

Skjær kjøttet i lapskaus biter. Ha hvetemel, salt og pepper i en tallerken. Rulll inn kjøttbitene i blandingen. Stek bitene i panna med smør, til godt brune.
Når stekt, hell i kjele. Kok ut panna med litt vann og hell over kjøttet.
Ha så oppi løk, hvitløk, paprika, rosiner og eple.
Væsken skal så vidt dekke kjøttet, 2 kjøttbuljongterninger eller ca 5 dl kjøttkraft.
La det småkoke ca 1 time til kjøttet er mørt. Serveres med poteter og et persilledryss 🙂

 Så var det til italiensk Minestrone suppe. En nydelig fyldig suppe som er like god til lunsj som til middag, Jeg velger denne gangen og lage den uten makaroni, da noe av den skal gis bort til noen som ikke tåler gluten ,, 

4 porsjoner

1 pakke bacon
1 løk
3 gulrøtter
4 stangselleri
1 sjallotløk
1 rød chili
3 fedd hvitløk
1 squash
1 liter kyllingkraft
1 boks hermetiske tomater
1 ss sukker
½ sitron(saften)
80 gr parmesan
Fersk basilikum
salt og pepper
(500 gram pasta penne eller makaroni)
 

Finn frem en stor kjele og ha litt oliven olje oppi. Stek baconet til det er sprøtt.
Kutt alle grønnsakene mens baconet steker.Når baconet er ferdig legg det på en tallerken.
La fettet fra baconet bli igjen i kjelen (panna) Tilsett de hakkede grønnsakene og rør godt rundt. Stek til løken er blank og myk.

Ha oppi sukker og sitron saften (du kan gjerne bruke litt hvitvin hvis du vil)
Tilsett kyllingkraften og de hermetiske tomatene. La koke i 30 minutter til alle grønnsakene er møre.
Riv parmesan på et fint rivjern. Skorpen som blir igjen legger du i suppen.
Dette gir en deilig smak til kraften.

Kok opp pasta til Al dente (litt tyggemotstand) og sil av vannet.
Skru ned tempraturen så suppen ikke koker. Hell i den kokte pastaen og rør godt rundt.
Smak til med salt og pepper. Finhakk det stekte baconet og hell over rett før servering.
Finhakk litt basilikum. Legg på en fin liten hauge med parmesan og hakket basilikum når du serverer. Nå er det bare å kose seg med en nydelig suppe, Server gjerne med godt brød ved siden av 🙂

Og ellers i dag ble det en 6 km gåtur , opp til furumo, ned til geithus sentrum :-)) Og hjem igjen,,, Så bikkj er fornøyd og ligger rett ut ..
Man må nyte dagen mens man kan ..
 Ta godt vare på hverandre.. Husk å leve i dag !! Stooor styrke klem til alle som vil ha ! 🙂

“All we have is Now”

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg