Mosters sorte gryte, eller kjøtt i mørket

En god gammel oppskrift fra svigermor 🙂

 

4 porsjoner

¾ kg lapskaus kjøtt
1 hakket løk
½ paprika
½ kopp lyse rosiner
1 eple (små terninger)
1 hvitløksfedd

Skjær kjøttet i lapskaus biter. Ha hvetemel, salt og pepper i en tallerken. Rulll inn kjøttbitene i blandingen. Stek bitene i panna med smør, til godt brune.
Når stekt, hell i kjele. Kok ut panna med litt vann og hell over kjøttet.
Ha så oppi løk, hvitløk, paprika, rosiner og eple.
Væsken skal så vidt dekke kjøttet, 2 kjøttbuljongterninger eller ca 5 dl kjøttkraft.
La det småkoke ca 1 time til kjøttet er mørt. Serveres med poteter og et persilledryss 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg