I dag blir det salat til Lunsj her.. Blir enten det eller en eller annen suppe.
Har alltid salat klart i kjøleskapet (til lunsj eller middag)
Varierer da mellom kalkun eller roastbeef.
I dag blir det kalkun.
Så det første jeg starter med er kalkunbryst.
1 kalkunbryst
hvitvin
salt
pepper
Gni inn brystet med salt og pepper. Brun det på alle kanter i en stekepanne med litt smør.
Ha det i en ildfast form . Hell i ca en halv flaske hvitvin.
Kan gjerne tilsette urter hvis man liker det .
Feks. Timian,rosmarin,persille, rød chili
Sett formen midt i ovnen. stekes ved 100 grader i ca 2 timer.
Til det har en kjernetempratur på 65 grader.
la det hvile 15 min før du skjærer det opp.
(Hvis du vil nå ,kan du ta alt det som ligger i den ildfaste forma , sile det.
Ha det i en kjele, la det koke inn til ca halvparten ,tilsett fløte og smak til,
og du har en nydelig saus. )
Del opp i skiver og frys i porsjons pakninger, og putt i fryseren 🙂
I salaten har jeg
1 pose babyleaf
Tomater
Agurk
Sukkererter
Mais
Redikk
Paprika
Men der kan man ha alt man ønsker deg. Jeg lager en stor bolle av det og har som sagt i kjøleskapet.
I tillegg har jeg oppi Edamamebønner (soyabønner) og Valnøtter
Og det er som saagt ganske fast lusj her hjemme .) Godt, knasende , og friskt..
Dressing lager jeg selv
2 ss soyasauce
saften av 3 lime
1 ss hakket frisk koriander
1 hakket rød chili
2 hvitløks fedd hakket
3 ss vann
1 ts sukker
Bland alt sammen godt og hell det på en egnet flaske.
(Holder seg veldig godt i kjøleskapet)
Så da skal jeg kose meg med Lunsjen! Ha en superfin dag alle sammen..
Så prates vi senere i kveld ?
Enjoy ! 🙂