Lapskaus

Noe alle sikkert kan lage .. og alle har sin egen vri på det..

Men her kommer min versjon 👍😉

Ingredienser :

 

3-4 kraftbein

Ca 1 kg Høyrygg av okse

1 Kålrot

Ca 10 poteter

Ca 8 gulrøtter

1 purre

Salt ,pepper,muskatnøtt

Start med å putte kraftbena i en stor kjele, ha oppi  Ca 2 liter kaldt vann, det grønne på purren og noen pepperkorn . La dette stå og småputre iallefall 2-3 timer.

Mens dette putrer ivei, kan du skrelle alle grønnsakene og kutte i Ca  like store terninger. Og kutt opp kjøttet i terninger.

Finn frem stekepanna og brun kjøttet godt i mange omganger. Ha det ferdige kjøttet i en bolle og kok ut panna og hell i bollen…

Når kraften har kokt ferdig,  ta ut kraftbeina.  Og purren og helpepperen Ha oppi alle grønnsakene unntatt purren. Og ha oppi kjøttet. La dette stå og småputre til det begynner å tykne…Ca 1-2 timer. Ha oppi purre. Smak til med salt,pepper og muskatnøtt.  Hvis den blir for tynn, ha oppi maisenna jevning eller noen bruker potetmos pulver.

Server med et persilledryss og flatbrød ved siden av 👍😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg