Kyllingfrikass’e

Søndag, litt surt idag , så da blir det kyllingfrikass’e med oppskrift fra Gladkokken

4 Porsjoner

1 Kylling

4 Gulrøtter

1-2 Sjallotløk

1-2 fedd Hvitløk

½ Purre

Hel sort pepper

Laubærblad

Timian

2 ss Hvetemel

2 ss Smør

en halv liter kraft (den lager seg selv)

1,5 dl Fløte

Salt og pepper

 

Kraften :

Kutt opp 2 av gulrøttene, sjallotløken, hvitløken samt det grønne på purren. Ha litt smør i en stor kjele og legg grønnsakene oppi.

Stek på middels varme, til du har delt opp kyllingen i biter.

Legg i kyllingen og fyll på med kaldt vann.

Det er viktig å bruke kaldt vann når du lager kraft, det trekker mere smak ut av kjøttet.

Ha så oppi laubærblad,hel pepper og timian.

La dette småkoke under lokk en time.

Mens dette koker kan du skrelle og kutte opp resten av gulrøttene og purren og koke poteter.

Når kyllingen har kokt ferdig, plukk den opp og legg den på en fjøl.

Sil kraften så alle urter,pepper og løk blir igjen i silen.

Hell kraften tilbake i kjelen og tilsett gulrøttene. Kok 5 minutter før du har oppi purren .

Fjern bein og skinn på kyllingen og legg kyllingkjøttet på en tallerk.

Sil av kraften igjen og tilsett smør i kjelen, når smøret har smeltet tilsetter du mel. Rør godt mens du sper på med den varme kraften. Hell på fløte tilslutt, og kok til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, skru ned på laveste varme og tilsett purre, gulrøtter og kylling.

 

Server sammen med poteter eller potetmos. Strø over litt finhakket persille eller timian.

 

Tusen takk til Gladkokken for inspirasjon, og at jeg får gjengi hans oppskrift  🙂

Pssst..kan helt klart anbefale et glass av Gladkokkens Rødvin ved siden av. Den smakte nemlig helt Nydelig 🙂

 

Så håper jeg dere tar vare på hverandre,lager minner, gi hverandre en klem , si til noen at du bryr deg .
Håper jeg kommer sterkere tilbake i morra , er litt kaos i hodet enda .-(

Men i morgen tror jeg nok blir en morsom dag, som jeg gleder meg til 🙂
Nemlig fint besøk  🙂

Kommer tilbake med mere detaljer..
ha en superfin kveld alle sammen …

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg