Oppskrift og tekst fra dattera (Alexandra)
Det beste jeg vet er å prøve nye retter og sette sammen ukjente smaker.
I dag er det varmt og ingen i huset har matlyst. Da får jeg lyst til å eksperimentere.
Så da jeg var på butikken med mamma i dag fant vi en kylling jeg ikke har prøvd før.
Kylling overlår marinert med papaya og sitron.
Denne slenger jeg på grillen ! tenkte jeg .
Sammen med denne lager jeg ris , men prøver også en ny salat:
Tomat og nektarin salat med honningglaserte valnøtter også lager jeg en tzatsiki.
Jeg startet med tzatsiki da denne trenger litt tid på at smakene skal sette seg.
1 agurk
1 fedd hvitløk
ca 250 gr gresk/tyrkisk yoghurt
salt og nykvernet pepper
Evnt. litt sitronsaft.
Riv agurken på det grove på rivjernet. Dryss over salt og la den ligge i 5-10 minutter.
Finhakk hvitløk og bland med yoghurt. Smak til med salt,pepper og evt litt sitronsaft.
Klem nå ut så mye vann av agurken du klarer før du tilsetter den i yoghurten.
Bland sammen og vips så har du tzasiki
Salat
- 100 gr bladsalat
- 2 nektariner
- 100 gr mozarella
- 6-8 cherrytomater
- 1 håndfull valnøtter
- 8 skiver mild spekeskinke
- saften av en halv lime
- 1 ss honning
- 1 klype flaksalt
Kutt salaten (om du ikke bruker babyleaf) del mozarella i terninger, cherry tomater i fire deler,nektariner i terninger.
Dander på et fat eller en tallerken.
Riv spekeskinken og dander med denne og .
Varm opp en stekepanne.og rist valnøttene i tørr panne. Tilsett en klatt med smør og vend inn nøttene.
Tilsett honningen og vend nøttene godt inn igjen .
Strø over flaksalt og dra pannen tilside før du klemmer over litt limesaft..
Strø nøttene over toppen på salaten .
Server med en gang. Denne kan man helt fint spise som en forrett helt for seg selv. Så digg er den !
Så håper dere prøver dette. Det smakte nydelig !
Og her har det vært taco som vanlig !
Ha en utrolig trivelig fredag og kos dere masse, ta vare på hverandre