Søndags middag, kjøttkaker i brun saus med ertestuing og poteter.
Kjøttkaker:
500 gr kjøttdeig
1 egg
1 finhakket løk
1 dl griljermel
1 ts ingefær
1 ts muskat
1 ts salt
nykvernet pepper
Ha kjøttdeigen i en passe stor bolle, arbeid saltet godt inn i deigen . Tilsett egg, resten av krydderet og griljermelet og bland godt sammen. Ha i den finhakkete løken og bland godt. Finn frem en stekepanne og sett denne på middels varme. og lag fine kaker med en skje og la de steke seg fine og brune .
Brun saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
3 dl kjøttkraft
worcestersauce
salt
pepper
ingefær
muskat
Smelt smøret i en kjele. La det bli brunt. Rør inn melet, spe med kjøttkraften mens du rører kraftig . smak til med krydder og worcester saus.
Når sausen er ferdig ha så kjøttkakene oppi og la de trekke på svak varme mens du koker poteter .
Server gjerne med ertestuing,kålstuing eller surkål 🙂
Ellers er det jo ny ukesmeny, har også satt opp for en helt måned fremover…Så her er alt planlagt…hehe
men ting kan forandre seg underveis altså .. Røft utkast så jeg har en viss peiling..Så jeg kan handle en gang i uka .
Og handle inn ting på tilbud fordi jeg vet om jeg skal ha det resten av måneden ..
Så da håper jeg dere får en helt nydelig uke… og at dere kan kose dere litt innimellom taka…
Ta vare på hverandre 🙂 ❤
Så prates vi i morra tidlig 😍