Jupp kjøttkaker i dag, kjapt og greit også så godt
500 gr kjøttdeig
1 egg
1 finhakket løk
1 dl griljermel
1 ts ingefær
1 ts muskat
1 ts salt
nykvernet pepper
Ha kjøttdeigen i en passe stor bolle, arbeid saltet godt inn i deigen . Tilsett egg, resten av krydderet og griljermelet og bland godt sammen. Ha i den finhakkete løken og bland godt. Finn frem en stekepanne og sett denne på middels varme. og lag fine kaker med en skje og la de steke seg fine og brune .
Brun saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
3 dl kjøttkraft
worcestersauce
salt
pepper
ingefær
muskat
Smelt smøret i en kjele. La det bli brunt. Rør inn melet, spe med kjøttkraften mens du rører kraftig . smak til med krydder og worcester saus.
Når sausen er ferdig ha så kjøttkakene oppi og la de trekke på svak varme mens du koker poteter .
Server gjerne med ertestuing,kålstuing eller surkål
Det blir som regel ertestuing her ,,,
Så håper dere har hatt en nydelig onsdag Vi prates igjen i morgen tidlig vi vettu
Nå opp med beina og slappe av litt