Kjøttboller .-)

Jada det blir det i dag, nydelige kjøttboller i en fantastisk god tomatsaus …
og i dag tror jeg er dagen da den bortløpte katten endelig blir fanget inn 🙂
Eieren har nemlig kommet hjem og skaffet felle,og skal sette opp den og sitte rett i nærheten i dag 🙂

Vi var der oppe i går og jada han kom han ,og eieren er også sikker det ER SALAH!!
Han holdt ca 2 meters avstand til henne hele tiden ,,og jeg ble så glad,,,
Så da fikk vi låne en felle og som sagt i dag tror jeg er dagen,,  3 måneder på rømmen er nok !
De dumme tæra mine sier vel egentlig at jeg skal ta det litt med ro nå,, Så da får jeg
høre på dem tror jeg .. Skulle gjerne vært med i dag og hjelpa.. Men må roe ned tempoet littegranne her..
Vi har et håp om å få skrudd litt bil i dag da. det vil si gubben skrur og jeg er selskap 🙂

Bytte skiver,klosser og legge om til vinterdekk , tror det er lurt nå. Grunnen til at vi har venta så lenge er at vi
har piggdekk.. Men nå tror jeg tida er inne altså .)

Men tilbake til middagen :

Oppskriften

Til tomatsausen:
2 løk
3 fedd hvitløk
salt
pepper
4 bokser med hakkede tomater
oregano
paprikakrydder
smør og olje til steking.
1 glass grilla paprika
Fløte,brunt sukker og ketchup , smak til .

Til kjøttbollene:
400 gr kjøttdeig av storfe
400 gr kjøttdeig av svin
1 medium løk
3 fedd hvitløk
2 ts salt
1 ts pepper
2 egg
2 ss potetmel
1 god neve finhakket persille
1 ts paprikakrydder

Når kjøttbollene blir tilbredt på denne måten får også tomatsausen ekstra smak, og hele retten løftes til et nytt nivå.
Som du kan se av ingrediens listen til tomatsausen er den ganske enkel. og det er av den enkle grunn at her er det
kjøttbollene som virkelig skal få skinne. Sausen spiller annenfiolin.
Men til tross for dette, er det tomatsausen du må starte med.

Fremgangsmåte på tomatsaus:
Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Svett løken i olje og smør før du tilsetter hvitløken. etter noen minutter har du i
tomatene og lar det surre på lav varme en stund.
Ha så oppi grilla paprika (ikke sausen i glasset,bare paprikaen) la det putre litt. Kjør så blandingen sammen med en stavmikser ,
smak så til med sukker og krydder.

Fremgangsmåte på kjøttboller:
Begynn med å grovhakke løken og finhakke hvitløken. Svett først løken skikkelig i olje og smør på litt over medium varme.
Når løken er mør har du i hvitløken og vender den lett inn i et par minutter. Kjør dette i en blender til det blir en fin puré.
Bland resten av ingrediensene godt sammen med rene hender i en bolle og jobb godt med deigen.
Porsjoner bollene med en iskremskje og sett bollene på bakepapir. Når du er ferdig ruller du bollene godt og presser de runde og fine.

Dekk en stor tykkbunnet kjele eller sautépanne med kjøttboller og la de få en fin brun farge, par minutter på hver side.
Putt så oppi gryta med tomatsaus og la det stå og kose seg ca en halv time, mens du slapper av og dekker bordet og koker feks tagliatelle.

Serveres med et dryss av finahkket persille og revet parmesan 🙂

Og denne oppskriften blir mange middager for 2 personer , så da fryser vi
jo selvsagt ned i former 🙂

Så da får dere ha en så fin onsdag dere bare kan ❤️
Så krysser vi fingrene for at i dag er dagen 🤗
Gir dere en oppdatering i morgen:)
Lag dere en nydelig dag 🤗 Vi prates ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg