Kjøttboller i tomatsaus

Enkelt i dag, mat fra fryseren .) Tar opp om morran, varmer i kjele,koker tagliatelle og vips ferdig middag 🙂

Til tomatsausen:
2 løk
3 fedd hvitløk
salt
pepper
4 bokser med hakkede tomater
oregano
paprikakrydder
smør og olje til steking.
1 glass grilla paprika
Fløte,brunt sukker og ketchup , smak til .

Til kjøttbollene:
400 gr kjøttdeig av storfe
400 gr kjøttdeig av svin
1 medium løk
3 fedd hvitløk
2 ts salt
1 ts pepper
2 egg
2 ss potetmel
1 god neve finhakket persille
1 ts paprikakrydder
smør og olje til steking

Når kjøttbollene blir tilbredt på denne måten får også tomatsausen ekstra smak, og hele retten løftes til et nytt nivå. Som du kan se av ingrediens listen til tomatsausen er den ganske enkel. og det er av den enkle grunn at her er det kjøttbollene som virkelig skal få skinne. Sausen spiller annenfiolin.
Men til tross for dette, er det tomatsausen du må starte med.

Fremgangsmåte på tomatsaus:
Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Svett løken i olje og smør før du tilsetter hvitløken. etter noen minutter har du i tomatene og lar det surre på lav varme en stund.
Ha så oppi grilla paprika (ikke sausen i glasset,bare paprikaen) la det putre litt. Kjør så blandingen sammen med en stavmikser ,smak så til med sukker og krydder.

Fremgangsmåte på kjøttboller:
Begynn med å grovhakke løken og finhakke hvitløken. Svett først løken skikkelig i olje og smør på litt over medium varme. Når løken er mør har du i hvitløken og vender den lett inn i et par minutter. Kjør dette i en blender til det blir en fin puré.
Bland resten av ingrediensene godt sammen med rene hender i en bolle og jobb godt med deigen. Porsjoner bollene med en iskremskje og sett bollene på bakepapir. Når du er ferdig ruller du bollene godt og presser de runde og fine.

Dekk en stor tykkbunnet kjele eller sautépanne med kjøttbollerog la de få en fin brun farge, par minutter på hver side. Putt så oppi gryta med tomatsaus og la det stå og kose seg ca en halv time, mens du slapper av og dekker bordet og koker feks tagliatelle.

Serveres med et dryss av finahkket persille og revet parmesan 🙂

Også lagde jeg jo Verdens beste i dag, så da får dere oppskrift på den og 🙂

125 gr sukker
125 gr margarin
røres hvitt

4 eggeplommer (1 av gangen)
3 ss melk

125 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Siktes i..
Has i en liten langpanne ,(halv av vanlig størrelse) Med bakepapir

stivpisk 4 eggehviter
200 gr melis blandes forsiktig med hvittene ha dette over røren i panna .
100 gr grovhakkede mandler drysses oppå.
Stekes i 45 min på 160 grader midt i ovnen.

Når kaken er kald deles den tvers over , ha fyll på den ene halvdelen og legg den andre oppå.

Fyll :
1 pk vaniljesaus (uten koking ) piskes med 2 dl melk
Blandes med 3 dl pisket krem.

Så håper dere alle har en fin lillelørdag.. og at dere koser dere masse 🙂 Ta vare på hverandre så skravles vi i morra 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg