Kjøttboller i tomatsaus og full kjøkken tjeneste :-)

I dag tok det helt av gitt… Klarte liksom ikke å stoppe når jeg først var i gang. Starta klokka halv åtte i dag med å blande ferdig Limoncello’n som har stått en uke i skapet.. Og nå plutselig er klokka halv tre og det har gått i ett…Men moro var det altså..
Koser meg på kjøkkenet og tida flyr av gårde ..Etter limoncelloen ble det kjøttboller i tomatsaus som er dagens middag . Så var det ut å gå tur med Vincent og gubbers… Ble 2.8 km ..

Og når jeg da kom hjem så hmm snart tom for turkjeks (oppskrift fra Gladkokken) Har nemlig en liten gutt oppi gata her nå som skal gå tur forbi huset mitt og få et par kjeks hver dag 🙂
Kjepekoselig.. Og da kan jo iallefall sørge for at kjeksen de får er litt sunn 🙂
Også ble det jammen et bananbrød og gitt…

Jaja dagen gikk fort …

Her er oppskrift på Kjøttboller :

Til tomatsausen:
2 løk
3 fedd hvitløk
salt
pepper
4 bokser med hakkede tomater
oregano
paprikakrydder
smør og olje til steking.
1 glass grilla paprika
Fløte,brunt sukker og ketchup , smak til .

Til kjøttbollene:
400 gr kjøttdeig av storfe
400 gr kjøttdeig av svin
1 medium løk
3 fedd hvitløk
2 ts salt
1 ts pepper
2 egg
2 ss potetmel
1 god neve finhakket persille
1 ts paprikakrydder
smør og olje til steking

Når kjøttbollene blir tilbredt på denne måten får også tomatsausen ekstra smak, og hele retten løftes til et nytt nivå. Som du kan se av ingrediens listen til tomatsausen er den ganske enkel. og det er av den enkle grunn at her er det kjøttbollene som virkelig skal få skinne. Sausen spiller annenfiolin.
Men til tross for dette, er det tomatsausen du må starte med.

Fremgangsmåte på tomatsaus:
Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Svett løken i olje og smør før du tilsetter hvitløken. etter noen minutter har du i tomatene og lar det surre på lav varme en stund.
Ha så oppi grilla paprika (ikke sausen i glasset,bare paprikaen) la det putre litt. Kjør så blandingen sammen med en stavmikser ,smak så til med sukker og krydder.

Fremgangsmåte på kjøttboller:
Begynn med å grovhakke løken og finhakke hvitløken. Svett først løken skikkelig i olje og smør på litt over medium varme. Når løken er mør har du i hvitløken og vender den lett inn i et par minutter. Kjør dette i en blender til det blir en fin puré.
Bland resten av ingrediensene godt sammen med rene hender i en bolle og jobb godt med deigen. Porsjoner bollene med en iskremskje og sett bollene på bakepapir. Når du er ferdig ruller du bollene godt og presser de runde og fine.

Dekk en stor tykkbunnet kjele eller sautépanne med kjøttbollerog la de få en fin brun farge, par minutter på hver side. Putt så oppi gryta med tomatsaus og la det stå og kose seg ca en halv time, mens du slapper av og dekker bordet og koker feks tagliatelle.

Serveres med et dryss av finahkket persille og revet parmesan 🙂

Også til Limoncello også fra Gladkokken 🙂

2,5 økologisk sitron
3,5 dl 60% sprit
3,5 dl vann
150 gram sukker

Start med å skylle sitronene godt  og tørk av.
Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og bare ta det helt gule på skallet. Ikke det hvite da dette smaker bittert.
Legg skallet i en beholder du har lokk til. Hell over spriten og sett på lokket. Og putt det så i et mørkt skap. Skallet skal trekke i sprit i 7 dager . Rist på glasset 1 gang om dagen .
Kok opp vann og tilsett sukker. Kok sammen til sukkeret er smeltet. Kjøl ned denne tl sukkerlake.
Bruk en sil og hell over spriten i en bolle. Tilsett så kald sukkerlake så du får en Limoncello perfekt til deg .Rør godt sammen og hell på flasker, oppbevares i kjøleskapet 1 uke før servering . Denne kan du nyte helt selv eller gi bort i julegaver 🙂

Smaker helt nydelig,, Tror jeg var italiener i et tidligere liv,, Lukten og saken av sitroner og Lime er nemlig det beste jeg vet ..Det gjør meg oppriktig glad 🙂

Så videre til Banankake :

100 gr romtemperert smør
120 gr sukker
2 egg
3 bananer godt modne
225 gr hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 dl melk

Sett ovnen på 180 grader, smør en brødform eller kle den med bakepapir.
del bananer og smør i små biter.
Ha alle ingrediensene i en bakebolle og kjør til en jevn blanding med en håndmikser.
Ha røren i den godt smurte brødformen, og stek kaken idt i ovnen ca 1 time.
Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig..
Ganske så sunn og ganske så god 🙂

Så til Turkjeks Al’a Gladkokken 🙂

  • 5 dl havregryn
  • 2 dl peanøtter
  • 2 dl rosiner (disse valgte jeg å kutte ut)
  • 2 dl hvetemel
  • 1 plate kokesjokolade
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 200 gr smør

Start med å kjøre peaneøtter og havre i en blender til du får en helt glatt blanding.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Kjør romtemperert smør og sukker til det får en jevn og hvit konsistens .
Tilsett eggene og bland godt .
Kutt opp sjokoladen og rosinene i små biter.
Bland alt sammen godt sammen.
Del deigen i 3 , finn frem 3 bakepapir ark. Ta denene delen av deigen og legg på bakepapiret, form til en pølse og rull sammen med bakepapiret rundt. Gjør det samme med de to andre. Puttes i kjøleskapet ca 30 min .  Da er det letter å skjære de i passe kjeks størrelser .

Skjær oppp og legg på brett med nytt bakepapir.
Sett inn i forvarmet oven på 170 grader varmluft i ca 15 min og sett til kjøling .

Da er kjeksene klare til å være med på tur eller havne i lomma på små gutter i nabolaget 🙂

Så jeg håper dere liker noe av dette og kanskje blir inspirert til å tilbringe litt tid på kjøkkenet 🙂
Håper iallefall alle har en fin dag og at dere tar vare på hverandre..

Life aint for the faint hearted…

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg