I dag har det jammen gått unna. Fikk gjort alt jeg skulle og litt til.
Oppdatering på alt det kommer i morra tidlig.
Middag i dag karbonadekaker al’a Gladkokken
Så her er oppskrift .)
10 karbonader
800 gr karbonadedeig
2 ss potetmel
2 ts alt pepper
2 ts salt
2 ts oregano
1 ts tørket ingefær
1 ts chilipulver
1 løk
2 fedd hvitløk
2 dl iskald kraft eller vann med buljong
Legg kjøttet i en boller og arbeid inn saltet til den blir seig . Tilsett så alle de andre tørrvarene og arbeid godt inn i deigen .
Bruk et rivjern til å rive opp løk og hvitløk.
Ha oppi deigen og rør godt sammen så det blir godt blandet og jevnt fordelt.
Spe så med den kalde kraften. Tilsett litt og litt, og rør til all væsken har blitt godt blandet.
Sett bollen i kjøleskapet i minst 20 minutter. Da blir deigen faster og jobbe med.
Del opp farsen i 10 like store deler og rull de til en ball.
Klem ballen flat på fjøla og bruk en kniv til å lage mønster, da får de en penere stekeskorpe.
Varm en stekepanne opp til nesten full guffe.
Ha oppi litt smør og stek 1-2 minutter på hver side.
Legg over i ildfast form og sett i stekeovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
Du kan gjerne gjøre dette dagen før , og oppbevare de i kjøleskap, og varme i 5 minutter før servering.
Og gjerne lag en stor porsjon og frys ned, like godt til lunch som til middag.)
Jeg valgte å ha litt mykstekt løk på de ved servering .
Så sellerirotmos er jo ikke noe humbug, men smaker innmari godt..
Så kos dere masse i kveld så komer det innlegg i morgen tidlig med alt det andre jeg fikk gjort i dag, og oppskrifter på det…
(Nå er fryseren stapp full) 😂
Ha en superfin kveld, også prates vi i morra .) Tusen takk for at du leser bloggen min 😘😘😘