Hortebiff,stekt løk,fløtegratinerte poteter og stekt rosenkål

I dag blir det kose seg litt dagen 🙂

Så klemmer i vei med hjort ytrefilet, fløtegratinerte poteter ,mykstekt løk og stekt rosenkål..

Fløtegrtinerte poteter Al’a Gladkokken

4 Porsjoner
1 kg kokefaste poteter
3 stk sjalottløk
3 fedd hvitløk
100 gram smør
3 dl fløte
3 dl melk
100 gram ost til gratinering (jeg brukte Jarlsberg,parmesan og litt cheddar)
salt og pepper.

Ha smør i en kjele på medium varme,tilsett hakket sjalottløk og hvitløk.
La den steke til den blir myk og gyllen. Tilsett melk og fløte og kok opp.

Skrell potetene mens fløteblandingen småkoker.Skjær potetene i tynne skiver (ca 3mm)

Tilsett rikelig med nykvernet pepper i fløteblandingen. Når blandingen har tyknet litt bruk en stavmikser og kjør det glatt. Smak så til med salt og pepper , og vend forsiktig inn potet skivene med en slikkepott.

Kok potetene i fløteblandingen i 15 min. Hell så i en stor ildfast form. eller små aluminiums former .

Strø over rikelig med revet ost og putt enten i fryseren eller sett i stekovnen på 180 Grader varmluft i 30 min .
La potetene hvile 5 minutter før du serverer 🙂

Stekt Rosenkål

Kok rosenkålen i 5 minutter.. Hakk litt løk. Del rosenkålen i halv biter og putt de en stekepanne
med smør og løk, la de be gylden brune sammen med løken. Man kan gjerne ha bacon biter
oppi der og 🙂

Mykstekt løk sier seg vel egentlig selv,,, Og biffen steker vel alle etter hvordan de vil ha den selv,,
Men resultatet var utrolig godt !!

Så håper dere alle har en helt nydelig lørdag og at dere koser dere masse, så prates vi i morra
vi vettu 🙂
Ha en super kveld !!!!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg