Hjorte ytrefilet, Snowden poteter, rødvinssaus og stekt rosenkål

Rødvinssaus

1 rødløk
4 ss brunt sukker
1 ts smør
2,5 dl rødvin
2 dl vann
3 ss kalvekraft
maizenna

Finhakk løken og ha den i en kjele med smør og sukker. Stek dette til løken er myk og
sukkeret smeltet. Ha deretter i rødvin. la dette småkoke i 15 min.
Sil av løken, tilsett vann og kalvekraft. Rør inn maizenna og smak til med salt,pepper og sukker.

Hasselback poteter alá Snowden

Amadine poteter eller andre små poteter
salt
pepper
parmesan
meierismør

Skjær potetene i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene mellom f.eks. skaftene på to tresleiver når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom.
Ha litt olje i en ildfast form. Legg potetene oppi . Inniellom hver del på poteten legg en tynn skive meieri smør. Ha på litt salt og pepper.
Bak potetene i ovnen på 200 grader i ca 20 min. Hvert 5 minutt ta en skje og hell det nå smeltede smøret over potetene. Etter ca 20 min når de er gyldne og litt myke ha over revet parmesan og ca 5 min til ovnen, Dryss over hakket persille tilslutt 🙂

Stekt Rosenkål

Kok rosenkålen i 5 minutter.. Hakk litt løk. Del rosenkålen i halv biter og putt de en stekepanne
med smør og løk, la de be gylden brune sammen med løken. Man kan gjerne ha bacon biter
oppi der og 🙂

Og alt det tilsamen blir en helt nyyydelig middag, Gjerne med et glass rødvin til..
Kan gjerne anbefale denne

Smake rsupert til middag og til ren hygge .)
Så kos dere ,det skal jeg 🙂
Prates i morra !!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg