Rødvinssaus
1 rødløk
4 ss brunt sukker
1 ts smør
2,5 dl rødvin
2 dl vann
3 ss kalvekraft
maizenna
Finhakk løken og ha den i en kjele med smør og sukker. Stek dette til løken er myk og
sukkeret smeltet. Ha deretter i rødvin. la dette småkoke i 15 min.
Sil av løken, tilsett vann og kalvekraft. Rør inn maizenna og smak til med salt,pepper og sukker.
Hasselback poteter alá Snowden
Amadine poteter eller andre små poteter
salt
pepper
parmesan
meierismør
Skjær potetene i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene mellom f.eks. skaftene på to tresleiver når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom.
Ha litt olje i en ildfast form. Legg potetene oppi . Inniellom hver del på poteten legg en tynn skive meieri smør. Ha på litt salt og pepper.
Bak potetene i ovnen på 200 grader i ca 20 min. Hvert 5 minutt ta en skje og hell det nå smeltede smøret over potetene. Etter ca 20 min når de er gyldne og litt myke ha over revet parmesan og ca 5 min til ovnen, Dryss over hakket persille tilslutt
Stekt Rosenkål
Kok rosenkålen i 5 minutter.. Hakk litt løk. Del rosenkålen i halv biter og putt de en stekepanne
med smør og løk, la de be gylden brune sammen med løken. Man kan gjerne ha bacon biter
oppi der og
Og alt det tilsamen blir en helt nyyydelig middag, Gjerne med et glass rødvin til..
Kan gjerne anbefale denne
Smake rsupert til middag og til ren hygge .)
Så kos dere ,det skal jeg
Prates i morra !!