Hjort Ytrefilet, servert med fløtegratinerte poteter , stekt rosenkål og viltsaus
Hjort Ytrefilet sier seg vel selv, brunes godt i varm panne , inn i ovnen til den har
en kjernetempratur på ca 55 grader..
Gratinerte poteter :
1 kg kokefaste poteter
3 stk sjallotløk
4 fedd hvitløk
100 gr smør
3 dl kremfløte
3 dl melk
50 gr ridderost
100 gram jarlsberg ost
salt og pepper
Start med å finne frem en ganske stor kjele, og sett på medium varme.
Legg i smøret og la det smelte. Hakk sjalottløk og hvitløk og ha i kjelen .
La løken steke på middels varme til den blir myk og gylden(skal ikke bli brunet)
Tilsett melk og fløte i kjelen og kok opp.
Begynn å skrell potetene, mens fløteblandingen småkoker. Skjær potetene opp i tynne skiver.
0,3 cm.. Tilsett godt med nykvernet pepper i fløteblandingen og finn frem en stavmikser.
Nå har blandingen begynt å tykne litt, kjør blandingen glatt med en stavmikser.
Smak så til med salt og tilsett potetene.
Rør forsiktig så potetene ikke klistrer seg sammen . Kok potetene i fløte
blandingen 10-15 min .
Nå kan du helle blandingen over i en stor ildfast form , eller i små porsjonsformer.
Stekes videre i ovnen på 180 grader varmluft . Strø på godt med revet ost..
Stek potetene i 30 min og la de hvile i minimum 5 min før servering.
Viltsaus :
2 ss brunt sukker
2 ss rødvinsedikk
3 stk sjalottløk
8 stk bringebær
5 einebær
litt fersk timian
3 dl viltkraft
1/2 boks seterrømme
2 dl kremfløte
salt og pepper
Start med å finne frem en medium stor kjele, sett på medium varme og legg i det brune sukkeret.
Vent til sukkeret er smeltet og tilsett rødvinsedikk. Nå freser det godt i kjelen , la edikken
løse opp sukkeret.
Tilsett bringebær og mos litt med en visp. Tilsett nå sjalottløk.La koke i noen minutter
før du tilsetter viltkraften.Legg i einebær og litt fersk timian.
Når dette er redusert ned til halvparten finner du frem en stavmikser og kjører helt glatt/jevnt.
Tilsett fløte og seterrømme. Kok i 10 min, og smak til med salt og pepper.
Før servering kan du kjøre den med blender igjen for å få den helt glatt. La den stå og småputre til servering.
Dette er helt klart min favorittsaus.
Rosenkålen forveller jeg bare litt i lettsaltet vann, deler de så i to og steker de i panne sammen med bacon.
lagde også mykstekt løk..
Og et lite glass vin ved siden av så blir dette en nydelig middag 🙂
Så med dette ønsker jeg dere alle en riktig god lørdagskveld 😍👏
Prates i morgen tidlig vi ❤