Hjort karbonade kaker, sellerirotmos og viltsaus

Mmm bare overskriften får nesten tenna til å løpe i vann ..
Så her er oppskrift på Hjortekarbonader

Ingredienser

400 gr kjøttdeig
600 gr hjorte kjøttdeig
3 ts salt
2 ts pepper
2 ts hjortekrydder (jeg bruker jegermix som jeg støter)
4 einebær (malt)
1 egg
3-4 dl matfløte
2 ss potetmel
2 ss hvetemel

Bland hjorte kjøttdeig og vanlig kjøttdeig godt ,, Bland inn saltet. Tilsett så de andre
krydderene, og melet,potetmelet. Ha så i egg og fløte. Bland godt sammen.
Form til kaker , stek i panne så de er brune på hver side. Putt i ildfast form med viltkraft i .
Stekes på 200 grader over og undervarme ca 15 min .

Meget gode karbonader .

 

Vitlsaus al’a Gladkokken

 

2 ss brunt sukker
2 ss rødvinsedikk
3 stk sjalottløk
8 stk bringebær
5 einebær
litt fersk timian
3 dl viltkraft
1/2 boks seterrømme
2 dl kremfløte
salt og pepper

Start med å finne frem en medium stor kjele, sett på medium varme og legg i det brune sukkeret.
Vent til sukkeret er smeltet og tilsett rødvinsedikk. Nå freser det godt i kjelen , la edikken
løse opp sukkeret.
Tilsett bringebær og mos litt med en visp. Tilsett nå sjalottløk.La koke i noen minutter
før du tilsetter viltkraften.Legg i einebær og litt fersk timian.
Når dette er redusert ned til halvparten finner du frem en stavmikser og kjører helt glatt/jevnt.
Tilsett fløte og seterrømme. Kok i 10 min, og smak til med salt og pepper.
Før servering kan du kjøre den med blender igjen for å få den helt glatt. La den stå og småputre til servering.
Dette er helt klart min favorittsaus.

Sellerirotmos

Skrell sellerirot, kutt i små terninger, kokes møre. Knus med en blender eller et stamperedskap.
Ha oppi litt meireismør,fløte og salt og pepper + litt malt muskat..
Smaker helt nydelig ..
Server gjerne med tyttebærsyltetøy 🙂

Og med det så håper jeg dere har en fantstisk fin kveld ..
Ta vare på hverandre og nyt de små øyeblikkene !!

Så prates vi i morra .)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg