Yupp hoppa vekk fra middagsplanen i dag og . Gubbers og jeg fant ut at fiskegrateng passer bedre i dag en torskeform med sitron og basilikum.
Så da ble det Hjemmelaget Fiskegrateng Al’a Gladkokken og meg .
- 10 stk mandelpoteter
- 750 gr fersk torsk
- 1 stk purre
- 3 stk egg
- 8 dl h melk
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 2 stk sjallotløk
- 2 fedd hvitløk
- 50 gr parmesan
- 2 ts dijon sennep
- en halv sitron(kun saften)
- 1 ts muskat
- griljermel
- salt og pepper
- ingefær
- bacon
Start med å skjære mandelpotetene i små biter. Kok opp en kjele med saltet vann og tilsett potetene .
Kutt stilken av en purre i små biter og tilsett sammen med potetene de siste 2-3 min.
Kok potetene i ca 8 min .
Finn frem en kjele og tilsett melken sammen med muskat og 1 laubærblad. Varm opp til rett under kokepunktet.
Legg i fisken og la den trekke 5 minutter. Ta ut fisken og spar på melken til sausen .
Finn frem en kjele og tilsett finhakket sjallotløk og hvitløk. La løken surre i et par minutter før du tilsetter melet.
Rør godt rundt og tilsett den varme melken i en tynn stråle. Pass på at du ikke har for høy varme, da kan
melken brenne seg. Når du har tilsatt melken, la det småkoke i 5 min.
Riv opp parmesan og tilsett nesten alt, spar litt til å ha på toppen av gratengen tilslutt.
Tilsett dijonsennep og saften av en halv sitron. Ha oppi alt krydderet. smak til.
Skill eggene så du har eggehite i et glass og eggeplommer i et annet.
Skru av varmen på sausen og rør inn en og en eggeplomme.
Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i sausen.
legg fisk,poteter ,bacon og purre i en ildfast form .(jeg lagde 3 små)
Bland forsiktig sammen og ha på griljermel og parmesan .
Varm opp ovnen til 200 grader og stek i 35 minutter.
Nå har du en fantastisk god fiskegrateng. Server revet gultrot med sitronsaft og litt appelsinjuice ved siden av .
det er deilig med litt crispy og syrlig ved siden av gratengen .
Håper dere prøver for dette er veldig godt 🙂
Da ønsker jeg dere alle en nydelig kveld ..ta vare på hverandre og nyt livet 🙂